2 Aralık 2017 Cumartesi

FAVORİLER | KASIM 2017

Herkese merhaba. :)
Kasım ayı, bütün ve olaysal olarak genel tanım yapamayacağım, karışık bir ay oldu benim için. Peki, bu karışıklıklar kümesindeki favoriler alt kümesine göz atalım mı, ne dersiniz?
Ama ondan önce şunu belirtmek istiyorum: Bu ay defalarca, göç eden kuşlar dikkatimi çekti. Hep birlikte, aynı amaç ve içgüdüyle hareket etmeleri çok etkileyici, değil mi? Bizlerde, insanlarda neden o içgüdü yok? Aslında bizdeki sorun içgüdüde değil, düşüncelerde. 


KİTAP
Bu ay gerçekten çok güzel kitaplar okudum ve ikisini gönül rahatlığıyla favorilerimde gösterebilirim.

1-) Kürk Mantolu Madonna - Sabahattin Ali (10/10)

Gittiği bir resim sergisinde, Madonna delle Arpie adlı bir tabloyu gördükten sonra derinden sarsılan ve sürekli o tabloyu inceleyen Raif adlı bir adamın, o tablodaki kadınla tanışmasıyla hayatının nasıl bir seyir aldığı konusuna sahip olan bu kitap, beni derinden sarstı. Anlayacağınız derinden sarsılan tek kişi Raif değil. 



Kitapta çok fazla olay geçmiyor. Geçmesine de gerek yok zaten. Çünkü Kürk Mantolu Madonna, bir düşünce kitabı. İçimize el feneri tutup oradakileri tüm gerçekliğiyle açığa çıkaran bir hisler kitabı.




Sabahattin Ali... Öyle naif, öyle içten ve öyle çarpıcı bir şekilde yazmış ki... Öyle bir gerçekleri vurmuş ki yüzümüze... İnsanı omuzlarından tutup "Uyan!" deyip sarsarcasına... 

"Bilhassa tahammül edemediğim bir şey, kadının erkek karşısında her zaman pasif kalmaya mecbur oluşu... Neden? Niçin daima biz kaçacağız ve siz kovalayacaksınız? Niçin daima biz teslim olacağız ve siz teslim alacaksınız? Niçin sizin yalvarışlarınızda bile bir tahakküm, bizim reddedişlerimizde bile bir aciz bulunacak? Çocukluğumdan beri buna daima isyan ettim, bunu asla kabul edemedim."

Peki, ya kadınlar hakkındaki düşünceleri? Biliyor musunuz? Ben hayatımda kadınları bu kadar iyi anlayan bir erkek tanımadım. Hani hep "Kadınları anlamak çok zor!" derler ya... Yok, öyle bir şey. Anlamak isteyen anlar. Bu cümle, sadece; kadınlara karşı asılsız düşüncelerinden dolayı insanların arkalarına sığındığı bir bahane. İşin komik tarafı ne, biliyor musunuz? Bu cümleyi sarf eden insanların aynı zamanda kadınları çok basit varlıklar olarak görmesi. Şükürler olsun ki Nobel ödülleri arasında "Çelişki Labirentinde Yolculuk" adlı diye bir ödül yok. Doğrusu, yazık olurdu; ödülün üretiminde harcanılan maddi ve manevi aparatlara. 

2-) Dijital Kale - Dan Brown (10/10)


Uluslararası, çeşitli sektörlerdeki gizli bilgileri depolayan bir kurum olan NSA, kendisini tehdit eden bir takım kişiler ve olaylarla karşı karşıya gelir ve kitapta biz bu aradaki mücadeleyi okuyoruz.
Çok zekice kurgulanmış, kriptolojiyle ilgilenen herkesin okuması gerektiğini düşündüğüm bir kitap.
Kitabı okurken sık sık Dan Brown'un zekasına hayran kaldığımı da belirtmek istiyorum.

Not: Üzerinde balmumu olmayan insanlarla tanışacağınız günler diliyorum. Kitabı okursanız ne demek istediğimi anlarsınız. ;)


FİLM
Bu ay tamamen iki farklı alana ait olan 2 film, favorilerim arasına girdi. Biri çok ağladığım, diğeri ise çok güldüğüm bir film. Bir mıknatısın iki farklı kutbu gibi düşünün ve bu mıknatıs sizi kendisine çekiyor. En azından beni çekti. 

1-) Ayla (10/10)

Evet, biliyorum. Şaşırmadınız. Hem de hiç.

Bu filmde, Kore Savaşı'na katılan Süleyman Dilbirliği ile, ailesini kaybetmiş Koreli küçük bir kızın arasındaki hikayeyi izliyoruz. 
Ve bu hikaye, gerçek.


Verilmek istenen mesajın can alıcı bir şekilde verildiği, oyuncuların harika işler çıkardığı, son derece üzerinde uğraşılmış bir film. İnşAllah, Oscar'ı alır. 


Biliyorsunuz, bir filmin sizi etkileyip etkilemediği son derece önemlidir. Aslında sadece filmler için geçerli değil bu durum. Kitaplar, müzikler, fikirler, tanıştığınız insanlar ve aklınıza gelebilecek diğer veriler... Etkilenip etkilenmemeniz önemlidir. Kalbinize dokunup dokunmamış olması önemlidir. O veriyi hatırladığınızda, sizde ne tür duygular uyandıracağı önemlidir. Sizin üzerinizdeki izleri önemlidir. Çünkü hiç şüphesiz, bu izler, benliğinizin kilit noktaları arasındadır. 



Ve Ayla, bende asla unutamayacağım bir iz bıraktı. Çünkü bu film, gerçek sevginin ne demek olduğunu gösteriyor. Bu film, sevginin; ne zaman ne de mesafe tanıdığını gösteriyor.


Ayrıca filmde, yüzünüzde buruk gülümsemeler oluşturabilecek çok tatlı sahneler de vardı. Özellikle Marilyn Monroe'lu sahneler çok hoştu. Tabii, bekleme halinde olan o amansız sonu görmezden gelirsem...

2-) Yol Arkadaşım (9.6/10)

Zekice yapılmış esprilerle donanımlı, gerçek bir komedi filmi. Eğer bol bol güleceğiniz, içten ve samimi bir film arıyorsanız bu film tam size göre.

Oyuncuların hepsi çok iyiydi bu arada ama özellikle İbrahim Büyükak'ın oyunculuğunu çok başarılı buldum.

DİZİ
Fresh Off The Boat (1-9. bölümler)


Washington DC'den Orlando'ya taşınan Tayvanlı bir ailenin hikayesi anlatılıyor bu dizide. Yanlış anlaşılmasın, dizi Amerika yapımı ama konumuz Tayvanlı bir aile. 



Oldukça samimi bir aile dizisi olan Fresh Off The Boat, severek izlediğim bir dizi. 
Peki, bu diziye başlama hikayemi öğrenmek ister misiniz? Tamamdır sevgili okuyucularım, olaylar şöyle gelişti: Bir dergi okuyordum ve dergide bu dizinin afişi dikkatimi çekince o resmi kestim. Resim kesmeyi severim de. Hatta hala sakladığım, küçükken kestiğim resimlerin koleksiyonunu içinde barındırdığım bir dosya var. Küçükken, ciddi ciddi ve seve seve zamanımı resim kesmeye ayırıp, dergilerimdeki hoşuma giden tüm resimleri kesiyordum. Tamam, dergilerimi de seviyordum ama resim koleksiyonuma olan sevgim genellikle daha baskın geliyordu. Daha sonra kestiğim resimleri de kategorize edip o şekilde dosyamda depoluyor, ara ara da tüm resimleri yine kategorize edecek şekilde üşenmeden tek tek sayıyor ve o sayıları da küçük bir kağıda geçirip o kağıdı da dosyanın ayrı bir bölümüne yerleştiriyordum. Böylece resim sayılarımı zamana bağlı olarak karşılaştırabiliyordum. Ve biliyor musunuz? Buna kelimenin tam anlamıyla bayılıyordum. 

Hala resim kesmeyi seviyorum ve hala kestiğim resimleri dosyama depoluyorum ama amacım; koleksiyonumu genişletmek olmuyor, ilgili ve hoşuma giden resimleri defterime yapıştırmak oluyor. Resim kesmeye artık eskisi kadar vakit ayırmayı tercih etmiyorum da.


Evet, nerede kalmıştık? Dizinin afişini gördükten sonra diziye karşı nedense bir merakım oluştu ve listeye ekledim. Daha sonra kısa bölümleri olan izleyecek bir dizi aradığımda Fresh Off The Boat'ın benim için uygun olduğunu gördüm. Çünkü bölüm süresi ortalama 20 dakikaydı.
Böylece 9. bölüme kadar ilerleyebildim ve diziyi gerçekten sevdim. Bu arada ilk sezon 13 bölümden oluşuyor.


Favori karakterim ise, ailenin annesi olan Jessica! ^_^ Onun iğneleyici ve takıntılı kişiliğini seviyorum.

MÜZİK
1-) Silent Scream - Anna Blue
Sözlerinde ve ritminde kaybolduğum bir şarkı. Özellikle girişteki müzik kısmına bayılıyorum.
2-) Your Heart - Damien Dawn
Damien Dawn, Anna Blue'yla birlikte bir albüm çıkardı ve Silent Scream ile birlikte bu şarkı da albümün içinde. Dinlediğim kadarıyla ben albümü çok sevdim ama şarkıların hepsini dinleyemedim.
3-) Paradis - Orelsan
Harika bir Fransızca rap şarkısı.
4-) Vermem Seni Ellere - Oğuzhan Koç
Yol Arkadaşım filminin şarkısı.
5-) Kendi Halimde - Nilipek, Can Kazaz
Dinlemelisiniz, çok güzel.
6-) In and Out - Beth Ditto
Gerçekten çok hoş bir şarkı.
7-) Darkness Keeps Chasing Me - Grace VanderWaal
Çok sanatsal bir şarkı, en sevdiğim şarkılar arasında yerini hemen buldu, bile diyebilirim.
8-) Burned - Grace VanderWaal
Bu kızın şarkılarını seviyorum.
9-) Crime - Skott, Grey
Skott yine müziksel bir hidrojen bombası patlatmış adeta. Tabii Grey ile birlikte.
10-) Call It What You Want - Taylor Swift
"Benim kalem bir gecede parçalandı." Şarkının sözleri o kadar güzel ki... Ve Taylor Swift anlamlı şarkı sözlerini, güzel ritimlerle harmanlamak konusunda çok iyi. 
11-) GRRRLS - Aviva
Bu şarkı için kendi çapımda bir klip bile yaptım. 
12-) Holy - Zolita
Bu şarkıyı eğer bir kelimeyle anlatacak olsaydım o kelime "asil" olurdu.
13-) Sad Boy - Gabriel Black
Gabriel Black, o kadar güzel bir şekilde söylemiş ki şarkıyı... Bayıldım. 

ALBÜM
1-) Just the Beginning - Grace VanderWaal

Grace VanderWaal, henüz sadece 13 yaşında ama yeteneğin yaşla hiçbir ilgisinin olmadığını gösteren, nefes alan bir kanıt resmen. Çok ciddi söylüyorum, bu kız çok yetenekli. Şimdiden bir sonraki albümünü merakla bekliyorum. 
Bana sorarsanız, bu albüm bir başyapıt. Her bir şarkısını, istisnasız çok sevdim. En çok sevdiklerimse, Darkness Keeps Chasing Me, Burned ve Florets.
Sevgili Grace, seni tüm kalbimle destekliyorum! ^_^

2-) Reputation - Taylor Swift

1989'dan sonra Taylor Swift'in bir sonraki albümünü sabırsızlıkla bekliyordum ve sonunda albüm çıktı. Evet, gerçekten yine harika bir iş çıkarmış ama sanırım beklentimi çok yüksek tutmuş olmalıyım ki biraz hayal kırıklığına uğradım. 
1989 albümüyle de karşılaştırmak istemiyorum ama elimde değil, karşılaştırıyorum ve sonra da 1989'un benim için çok daha önde olduğunu görüyorum. Yine de gerçekten çok güzel bir albüm. Favorilerim, Call It What You Want, Don't Blame Me ve Dress.

MÜZİK VİDEOLARI
1-) Your Heart - Damien Dawn


Söyleyecek söz bulamıyorum.

2-) Lost Girls - Lindsey Stirling

İçinizdeki müziği serbest bırakmanız gerektiğini anlatan çok anlamlı bir müzik videosu. Tam da Lindsey Stirling'den beklenildiği gibi.

SAHNE PERFORMANSI

Taylor Swift - Call It What You Want (Live) - SNL


Saçma gelsin ya da gelmesin, Taylor Swift'in bu performansını izlerken gözlerim doldu. Neden bilmiyorum ama bu şarkı beni etkiliyor.


YABANCI BİR ŞARKININ TÜRKÇELEŞTİRİLMİŞ COVER'I
Criminal - Britney Spears / Türkçe Versiyonu (Efe Burak)

Efe Burak, bu konuda fazla iyi. 


Evet, sevgili okuyucularım. Yolculuğumuzun sonuna geldik. Emniyet kemerlerinizi çıkarmanıza gerek yok. Öyle değerlisiniz ki, kemerleri bir şekilde kesip yanınızda bile götürebilirsiniz. Hatıra olarak tabii. ;)

47 yorum:

  1. Oooo, emeklerine sağlık İrem'ciğim, gerçekten DNA analizi yapıyorsun kitaplar, müzik, filmler.:)))Kürk Mantolu Madonna'nın bu kadar ününü duyup da hala okuyamamaktan ötürü çok üzgünüm, Dan Brown harika yazıyor adamın tüm yazdıkları film olabilir sanırım. Müzikler genç işi benim hiç bilmediğim genç sanatçılar sanırım bir tek onları tıklamadım çünkü malum 40'lar, 50'lerde aklım:)))Ayla'nın Oscar'ı almasını ben de çok istiyorum. Çok teşekkürler canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bücürükveben,
      Kürk Mantolu Madonna'yı ben de oldukça geç okudum ama inanın bana, aslında ne kadar geç okuduğumuz pek de önemli değil. Bu yüzden okumak için geç olduğunu düşünmeyin lütfen. :)
      Dan Brown gerçekten harika yazıyor, haklısınız ve Dijital Kale'nin filmi çekilseydi düşünüyorum da bayağı sevinirdim. Tam filmi çekilecek bir kitap. :)
      Ve DNA analizleri... Böyle düşünmenize gerçekten çok sevindim. ^_^ Ve en büyük hobilerimden biri de bu, DNA analizleri. :)
      Fikrinizi belirttiğiniz için teşekkür ederim! :)

      Sil
  2. vaaay ne dolu bir ay olmuş senin için bu ayy. çok güzel şeyler gördüm listelerinde. Kürk Mantolu Madonna yı hocamızın isteği üzerine lisede okumuştum gerçekten çok güzel bir kitaptı kendileri. tadı hala damağımdadır. Ayla'ya gitmeyen bir ben kaldım koca ülkede galiba ama bunca zamandır bu kadar duymamıştım herhangi bir filmin ismini. Ama sinemada dışarıda ağlamayı pek sevmiyorum gözlerm şişiyor kızarıyor hemen ve bu film o anlamda gayette iyi bir dram olduğundan gitmedim nedenini sorarsan. müzik listen harika playlistim eskimişti ekleyecek yeni şarkılar arıyorum ve tatatatam işte burada bir sürü var. bu güzel post ve dolu dolu geçen kasım ayıın için senin adına sevindim kuzucuk. aralık ayının da böyle dolu dolu geçmesi dileğiyle... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sümeyye Kip,
      Bu güzel temennin için çok teşekkür ederim. ^_^
      Umarım müzikleri seversin! :) Eğer çok beğendiklerin olur ve bana iletirsen çok sevinirim. :) Neler düşüneceğini merak ediyorum çünkü. :)
      Ayla'yı izlersen, umarım çok seversin. :)
      Fikrini belirttiğin için teşekkür ederim. ^_^

      Sil
  3. merhaba emeğinize sağlık şarkıları not aldım dinlicem :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. irem armağan,
      Umarım seversin. ^_^ Fikrini belirttiğin için teşekkür ederim. :)

      Sil
  4. Hahahaha Criminal'in Türkçesi çok hoş olmuş :-) Ayla'yı izleyemeyen bir ben kaldım galiba. Neyse ki uzun süre gösterimden kalkmaz. Kürk Mantolu Madonna'yı okuyalı on sene olmuştur. Bir ara tekrar okumak istiyorum. Kadınları iyi anlayan erkek yazarda Stefan Zweig de çok iyidir. Okumadıysan tavsiye ederim :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şule uzundere,
      Değil mi? Efe Burak bayağı iyi bir iş çıkarmış. :)
      Stefan Zweig adını çok duyduğum bir yazar, tavsiye için teşekkür ederim. ^_^
      Fikrini belirttiğin için ayrıca teşekkür ederim. :)

      Sil
  5. Bende eskiden dergiden oradan buradan keserdim şimdilerde de pinterestten resimler bulup çıktı alıyorum onlarla uğraşıyorum ve kartpostal gibi oluyor sonra dediğin gibi defterlere yapıştırma güzel oluyor ya da ayraç olarak kullanmak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Devrik Cümleler,
      Kartpostal veya ayraç fikri bayağı iyi bir fikirmiş. ^_^ Fikrini belirttiğin için teşekkür ederim! :)

      Sil
  6. İrem, senin de ne güzel bir blogun varmış. İyi ki benim oralara uğramışsın da ben de seni keşfetmişim. Sevgiler, takipteyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. özlem öztürk,
      Böyle düşünmenize sevindim. :) Benden de size sevgiler. :) Fikrinizi belirttiğiniz için teşekkür ederim. ^_^

      Sil
  7. Bir yazıyı sıkılmadan okumak ne güzel bir duygu, hem de dolu doluyken. Ellerine sağlık, ben şu müziklere bir uğrayayım hemmen ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. herteldenşef,
      Teşekkür ederim şef, böyle düşünmen beni sevindirdi. ^_^
      Müzikler arasında beğendiklerin var mı? Varsa neler? Öğrenmeyi çok isterim. ^_^
      Ayrıca fikrini belirttiğin için teşekkür ederim! ^_^

      Sil
    2. Sanırım en çok Darkness Keeps Chasing Me aldı gönlümü, bu tarzı kendime yakın bulduğum için de olabilir. Diğer yandan Taylor Swift de şaşırtıyor beni, uzun zamandır böyle düşünüyorum aslında. Holy hakkındaki yorumuna da katılıyorum, o nasıl için alan kliptir öyle, onu da çok sevdim :)
      Tekrar ellerine sağlık.. ;)

      Sil
    3. herteldenşef,
      Darkness Keeps Chasing Me'yi beğenmene çok sevindim, benim de gönlümü aldı resmen. ^_^
      Taylor Swift, evet, şaşırtıcı bir sanatçı. ^_^
      Ah, Holy'nin klibi... Fazla söze gerek yok. :)
      Çok teşekkür ederim, düşüncelerini ilettiğin için! :)

      Sil
  8. Kürk Mantolu Madonna'yı ben de daha okuyamadım, 2017 bitmeden okusam iyi olacak :) Dan Brown'a bir aralar çok sarmıştım da sonradan bırakınca aramıza kara kedi girdi sanırım :D
    Criminal şarkısının bu Türkçe versiyonunu senin sayende yeni duydum, hiç de fena olmamış, yalnız yanımdaki arkadaşım önce Fransızca sandı :D

    Şimdi sırada güzel bir Aralık ayı var o zaman?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feri Peri,
      Umarım güzel bir aralık ayı olur. :)
      Fransızca mı? Hımm, ilginç. ^_^
      Kürk Mantolu Madonna'yı umarım çok seversin! :)
      Fikrini belirttiğin için teşekkür ederim. ^_^

      Sil
  9. Favoriler yazılarını çok seviyorum!! Kürk Mantolu Madonna'yı ben de severim hatta Sabahattin Ali'yi severim direk :D Lisedeyken Dan Brown'un tüm kitaplarını okumuştum, Dijital Kale'de güzeldi. Yazarın yeni kitaplarını okuyamadım ama :D Ayla'yı beğeneceğini tahmin etmiştim, Show Time'dan Fresh Off The Boat izlediğini biliyordum :)) Belki ilerde ben de izlerim. Sevgiler :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kağıt Salıncak,
      Sevmene çok sevindim! ^_^
      Ben Dan Brown'un henüz sadece Dijital Kale kitabını okudum ve bayağı iyi bir başlangıç oldu. :)
      Eğer içten ve komik aile dizilerini seviyorsan Fresh Off The Boat'ı seversin, hem de bölüm süreleri çok kısa olduğundan tadımlık, çok hoş bir dizi. :)
      Sana da sevgiler! Ve fikrini belirttiğin için teşekkür ederim! ^_^

      Sil
  10. Kürk Mantolu Madonna çok güzel bir eser. Sabahattin Ali'yi de pek severim. Dan Brown'un kitaplarını da severim. Bayağı oldu ama okumayalı.Ayla adlı filmi bir türlü izleyemedim ama çok merak ediyorum. Umarım Oscar'ı alır. Çok güzel dolu dolu bir yazı olmuş. Kitaplar,müzikler,filmler harika:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ebemkuşağı,
      Evet, umarım Ayla Oscar'ı alır ve umarım Ayla'yı izlersen çok seversin. :)
      Beğenmene sevindim. ^_^ Fikrini belirttiğin için teşekkür ederim! :)

      Sil
  11. kürk mantolu madonnanın Türkçe kullanımı gayet iyi ama roman düzeyinde olmasına rağmen bir roman gibi his vermiyor..ancak kitap da çok sayıda çok güzel özdeyişler,sözler var..mesela bunun gibi ; "Bir arkadaş istiyorum. Benimle konuşmadan beni tamamen anlayacak, benimle karşı karşıya saatlerce hiç konuşmadan oturabilecek bir arkadaş." SA

    favori kitabım kürk mantolu madonna,filmim ayla (umarım oscarı alır 🙂),müzik listesi de güzelmiş ama favorimi bulamadım..😀 Your Heart - Damien Dawn müzik videosunun animasyonu iyiymiş..👍 Taylor Swiftin sesini duyamadım yoksa ben mi sağır oldum..😁 neyse güzel bilgiler vermişsin,emeğine sağlık..🙂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ertuğrul Yıldırım,
      Kürk Mantolu Madonna'da çok derin, anlamlı sözler vardı gerçekten, haklısın. :) Tam bir düşünce kitabı, bu yüzden ben de kitaba olay odaklı roman gözüyle bakmıyorum. :)
      Damien Dawn'ın Your Heart animasyonunu beğenmene sevindim. ^_^
      Taylor Swift'in şarkının biraz slow olduğunu baz alarak böyle söylediğini düşünüyorum ve bence çok da güzel söylemiş. :)
      Fikrini belirttiğin için teşekkür ederim! ^_^

      Sil
    2. Ayla,oscar adaylığına seçilememiş..🤔 Bunu bildireyim dedim..

      Sil
    3. Ertuğrul Yıldırım,
      Evet, biliyorum; maalesef alamadı. :/ Yine de düşündüğün için teşekkür ederim. ^_^

      Sil
  12. Kürk Mantolu Madonna’yı ben de çok severim.

    Şarkılardan Can Kazaz Nil İpek düeti çok güzel. Can Kazaz’ın o albümü de fena değildir bakmanı öneririm.

    Bol kültür sanatlı günler, sevgiler ❤️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öneri makinesi,
      Kürk Mantolu Madonna'yı senin de sevmene sevindim. ^_^
      Evet, o düet gerçekten çok güzel. :) Öneri için teşekkür ederim. ^_^ Fikrini belirttiğin için ayrıca teşekkür ederim. :)

      Sil
  13. İlkay Özgür,
    Senin de sevmene sevindim! ^_^
    Umarım Ayla'yı izlemeye fırsat bulursun; sinemada veya televizyonda, fark etmez, önemli olan izlemen. ^_^
    Kürk Mantolu Madonna'nın senin için de özel olduğunu bilmek güzel. :)
    Fikrini belirttiğin için teşekkür ederim! :)

    YanıtlaSil
  14. Yol Arkadaşım filmine gülmek için gideyim diyorum henüz gidemedim :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha Mutlu Yaşam,
      Umarım müsait bir zamanda gidersiniz. :) Fikrinizi belirttiğiniz için teşekkür ederim. :)

      Sil
  15. aboooooo bu neeee müthiş ay böyleeeee. yol arkadaşım izleyim. müzikler ve albümler izlemeye alayım. çok güçlüydü bu derleme. s. ali tabikideee. diziyi bilmiyodum. çok ödev verdin bize seeeen :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deeptone,
      Neden yorumların bu kadar tatlı olmak zorunda Deep? ^_^
      Umarım dinlediklerini çok seversin. :)
      Fikrini belirttiğin için teşekkür ederim! ^_^

      Sil
  16. Dijital Kale , benim de pek sevdiğim Brown kitaplarındandır, Ayla da çok iyiydi , bu yazıların da ayrı güzeller:D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. KİTAP EYLEMİ,
      Teşekkür ederim! ^_^ Dijital Kale de, Ayla da ayrı ayrı çok güzeldi gerçekten. :) Fikrini belirttiğin için ayrıca teşekkür ederim. ^_^

      Sil
  17. Eskiden bende gazete ve dergilerden sevdiklerimi kesip saklardım. Ayrı bir keyiftir. Şu an bir yerlerde duruyordur hala. İş hayatına atılınca bu hobim bir şekilde tarihin tozlu sayfaları arasına karıştı. :))
    Kasım ayı oldukça bereketli geçmiş. Postu okurken bir yandan da Türkçe olan parçaları dinledim. Nilipek ve Can Kazaz'ı ilk kez dinledim. Tanışmış olduk :)
    Ayla filmi karşılaştığım yorumlardan anladığım kadarıyla birçok insanı etkiledi ve yüreğine dokundu. Darısı başıma diyorum. Gidemedim hala :(
    Yol Arkadaşım filmi de izlemek istediğim filmler arasında. İbrahim Büyükak ise hep komediyi mi tercih eder bilmiyorum ama gelecek vaad eden oyuncularım arasında...
    Son olarak kadınları anlamak erkeklerin işine hiç mi hiç gelmez. Bunun sonucu olarak kadınları anlamak zor gibi bir laf ortaya atmışlar. Sonuçta karmaşık bir yapımız yok ki bizim. İşlerine gelmiyor. Değil mi ama?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. www.filmgundemi.com,
      Ne güzel açıklamışsın filmsever yoldaşım. ^_^ Çok doğru, resmen işlerine gelmiyor...
      Resim kesmek gerçekten çok eğlenceli ama insan büyüdükçe pek vakit ayıramıyor artık. :/
      İbrahim Büyükak, benim için de gelecek vaad eden oyunculardan. ^_^
      Umarım sen de Ayla'yı çok seversin!
      Fikrini belirttiğin için teşekkür ederim. ^_^

      Sil
  18. Son derece özgün ve orijinal bir paylaşım olmuş :) Yorum yapmadan geçemedim. Kürk Mantolu Madonna, insanı uzun süre etkisinde bırakan bir kitap. Sabahattin Ali'nin diğer eserlerinde de bu özellik hakim. Kiytabı okumuyor resmen yaşıyor insan. Önceki yorumlarda bir arkadaşın stephan zweig önerisine ben de katılıyorum. Bilinmeyen bir kadının mektubu, içerik ve anlatım olarak aynı tadı veriyor sanki. Bu da benim önerim olsun :) Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gldmt 0302,
      Öneri için çok teşekkür ederim! ^_^
      Kürk Mantolu Madonna, dediğiniz gibi insanı uzun süre etkisini bırakan bir kitap. :)
      Fikrinizi belirttiğiniz için teşekkür ederim. :)

      Sil
  19. Dijital Kale'yi çoook önceden okumuştum. Güzel ve sürükleyici olduğunu ve kısa zamanda okuduğumu hatırlıyorum sadece. Balmumunu hatırlayamadım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aden Ferde,
      Tamam, senin için balmumunu buradan kısaca açıklayacağım. ;) Rönesans zamanında, heykeltraşlar yaptıkları heykellerde bir hata yaptıklarında bu hataları üzerlerine balmumu sürerek kapatmaya çalışırlarmış. Üzerinde balmumu olmayan heykeller de aslı gibi olan, gerçek heykellermiş. Dijital Kale'deki David karakteri de kendisini "Üzerinde balmumu olmayan." şeklinde tanımlıyor, çünkü bu "gerçek, samimi" olduğu anlamına geliyor. :) Aramızda ama, tamam mı? ;)
      Fikrini belirttiğin için teşekkür ederim! ^_^

      Sil
    2. Böyle bir mevzu geçtiğini hatırlar gibi oldum. Teşekkür ediyorum. Tamam kimseye söylemem. :P

      Sil
    3. Aden Ferde,
      Anlaştık öyleyse! ;)

      Sil
  20. waitress (adrienne shelly) adlı filmi izleseneee, çok tatliş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deeptone,
      Listeye aldım Deep, öneri için teşekkür ederim. ^_^

      Sil
  21. peaky blinders bir başla gerçekten çok iyi, istanbulda bu dizideki kasketler ceketler pantolonlar elbiselerle dolaşanlar var artık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deeptone,
      Diziye başlayamam gibi görünüyor Deep, çünkü önceden, izlemek için planladığım bir sürü dizi var. :/
      Yine de çok teşekkür ederim öneri için. ^_^

      Sil