1 Temmuz 2017 Cumartesi

FAVORİLER | HAZİRAN 2017


Herkese merhaba! Haziran 2017 favorileriyle karşınızdayım! Haziran ayı benim için düşünsel ve duygusal olarak biraz karışık bir aydı. Genellikle içten içe kendimi sıkıntılı ve kötü hissettiğim bir ay geçirdim, diyebilirim. Peki, her zaman böyle mi geçti? Çok şükür, hayır. Göstereceğim favorilerin neredeyse hepsi kendimi daha iyi hissetmeme neden oldular. Anahtar kelimeler: Neredeyse hepsi.

KİTAP
Kitaplardan Korkan Çocuk - Susanna Tamaro (8/10)
  
İsminden de anlaşılacağı gibi kitaplardan hiç hoşlanmayan ama anne ve babasının dayatmalarıyla kitaplarla ağır bir imtihanı olan Leapoldo adında bir çocuğu anlatıyor Kitaplardan Korkan Çocuk. Susanna Tamaro benim çok sevdiğim bir yazar. Adı geçmişken de Yüreğinin Götürdüğü Yere Git kitabını tavsiye ediyorum size. Yaşam üzerine çok derin ve anlamlı bir bakış açısı içeren bu kitabı okumanın size iyi geleceğine tüm kalbimle inanıyorum. Kitaba geri dönelim. :) Kitaplardan Korkan Çocuk, işin özünü araştırmadan kimseye faydalı bir iş bile olsa bir eylemi zorla dayatmamak gerektiğini anlatan ve güzel mesajlar içeren çok hoş, incecik bir kitap. Havaalanında beklerken bir oturuşta bitti. Kitaplar da aslında birer havaalanı sayılır ve bu havadan bir solumalısınız sevgili okuyucularım. Tamaro, kitapların bir insanın hayatına nasıl etki ettiğini çok güzel bir şekilde anlatmış. 

FİLM
Bu ay 2 film favorilerim arasına girdi.
1-) Moana (8.8/10)

Müzikal bir animasyon olan, okyanus temalı bir Disney filmi olan Moana'yı çok severek izledim. Ah, şu Disney filmleri yok mu? ^_^ Olağanüstü mesajlar, akıcı olay örgüsü ve sağlam karakterler... Şarkılar da çok güzeldi. İzleyin derim! :)
2-) Shrek (8.7/10)

Önceden kesik kesik izlemiş olsam da en baştan sona kadar izlemek istediğim için uygun bir zaman kolladım ve 2001 yılında En İyi Animasyon dalında Oscar ödülü almış olan Shrek'i izledim. Masal tadındaydı ve filmde masal karakterlerine yer veriliyor. ^_^ Muhtemelen izlemişsinizdir ama izlemediyseniz de tavsiyemdir!
 
DİZİ
2 diziden bahsedeceğim size.

1-) 13 Reasons Why (1. Sezon)

İşte anahtar kelimelerin kilidini açtığı kapı burada saklı.

Bir kitap uyarlaması, 13 Reasons Why. İlk olarak kitabı okudum ve çok sevdim. Öyle ki 9.7 puan verdim 10 üzerinden. Daha sonra büyük bir merakla diziye başladım. Kısaca görüşlerimden bahsedeceğim size. 
Öncelikle dizinin yapımcısının Selena Gomez olduğunu söylemem gerek. Selena Gomez'i çok seven biri olarak bu durum diziyi daha da merak etmeme yol açtı.

 
Selena Gomez ve dizinin başrol oyuncuları. :)

"Diziye başladım ve iki günde bitirdim." gibi bir cümle kurmayacağım. Çünkü ilk sezon sadece 13 bölümden oluşmasına rağmen kendimi hiç zorlamadım. Tadını çıkarmak istedim ve yaklaşık iki haftada dizi bitti.
Diziye çok fazla yeni ve kitaptakinden farklı olaylar, durumlar eklenmiş. Açıkçası bu beni bazen rahatsız ettiyse de sevdiğim karakterlerle daha fazla vakit geçirmek harikaydı, Tony'le olduğu  gibi! ^_^ 


 
 
Konudan bahsetmedim, kısaca ondan da bahsetmek istiyorum. İntihar etmeden önce intiharının sebebi olduklarını düşündüğü kişilere ithafen o kişilerle yaşadıklarını, hayatının neden sona erdiğini 7 kaset, 13 yüzde anlatan Hannah Baker'ın hikayesini izliyoruz 13 Reasons Why'da. Kitapta da okuyoruz zaten.

 

Diziyle ilgili en sevdiğim unsur, kitabın iletmek istediği mesajları iletebilmesiydi. Aksi takdirde dizinin pek de bir anlamı kalmazdı. Gerçekten kitabın ve dizinin verdiği mesajlar ölümcül derecede önemli. Bu yüzden size ilk kitabı okuma, sonra da isterseniz diziyi izleme eylemlerini tavsiye ediyorum.

 
 
Bu dizide kusursuz karakter yok sevgili okuyucularım. Gerçek hayatta rahatlıkla karşılaşabileceğimiz, son derece gerçek karakterler eşlik ediyor bize bu dizide. Oyunculuklar da mükemmel! :)
 
 
 
 
Benden size bir uyarı: Dizi size bolca acı enjektör edebilir. Damarlarınızı uyuşturacak derecede... Bu satırları yazarken veya okurken Hannah Baker'ın damarlarını hatırlatacak derecede... Masanıza görüntüsel bir hoşluk katsın amacıyla kaset yerleştirdikten sonra ona her baktığınızda sizi üzdüğünü fark ettiğiniz için o kaseti yerinden kaldıracak derecede...

 
 
İnanın bana, Ölmek İçin On Üç Sebep'i sevmeniz için 13 sebepten fazlası var. Seçim size kalmış. 

Not: 13 Reasons Why bir sezonunu bitirdiğim ilk yabancı dizi. 

2-) İçerde (Son 2 Bölüm)

Bu dizinin bu kadar güzel olduğunu bilseydim büyük ihtimalle ilk bölümden izlerdim. 
Abim sayesinde son 2 bölümünü izlediğim bir aksiyon dizisi olan İçerde, çok kaliteli bir yapım. Oyunculuklar da çok iyi. Özellikle Mert, Kebapçı Celal ve Coşkun karakterlerinin canlandırmalarını çok sevdim.

MÜZİK
1-) Moana şarkıları
Özellikle de Uzaklara ve Tulou Tagaloa! ^_^
2-) Scars To Your Beautiful - Alessia Cara
Bu kız kelimenin tam anlamıyla bir yetenek.
3-) Despacito - Luis Fonsi, Daddy Yankee ve Justin Bieber
Des-pa-cito. Dinlemelisiniz, çok eğlenceli bir şarkı. :)
4-) You Are In Love - Taylor Swift
Taylor Swift ve onun mükemmel albümü 1989...
5-) All Star - Smash Mouth
Shrek'te çaldığından beri bu şarkıya kanım ısındı. :)
6-) Power - Little Mix
Bu da çok eğlenceli bir şarkı ve grup üyelerinin seslerini çok iyi kullandıklarını düşünüyorum.

OYUN UYGULAMASI
Pocket Shrek


 
Arada sıkıcı bir hale gelse de güzel oyun ama ne yazık ki Çizmeli Kedi için 40. seviyeye ulaşmam gerek. -_-




MÜZİK VİDEOSU
Bad Liar - Selena Gomez

Klibe buradan ulaşabilirsiniz.



Kısa film konseptinde çekilen Bad Liar, çok orijinal bir müzik videosu niteliğinde. Şarkı da çok orijinal. Öyleyse... Yuppiii, Selena Gomez! ^_^




Bu arada Selena Gomez 4 karakteri senkronize ederek canlandırıyor ve buna bayıldım. Harika bir oyuncu. ^_^

BLOG
Kağıt Salıncak - kagitsalincak.blogspot.com (tıktık)

Evet, şimdiyse bir blogdan bahsedeceğim size. ^_^
Size şu kadarını söyleyebilirim ki bu blog ve blogger muhteşem bir ikili. :) Kağıt Salıncak'ın bize sunduğu çeşitli konular hakkındaki yorumlarını ve ele alış biçimlerini çok seviyorum. ^_^ Adeta ilaç gibi bir blogger! ;) Eğer kitap, dizi, film veya başka konular hakkındaki yorumlara ilgi duyuyorsanız bir göz atmalısınız! :)

Kendinize çok iyi bakın! Benden bu kadar. :)

8 yorum:

  1. Blogunda yeni yazı görmek ne güzel diyerek yazına başladım ve sonunda kendi adresimi görünce çok şaşırdım, sevindim :)) Çok teşekkür ederim ki, kocaman kalpler :* :D
    13 Reason Why'ı iki hafta önce bitirdim ben de, severek izlediğim dizilerden oldu. Ama sonunda intihar etmese de olurdu diye düşünmeden edemedim :D Tony bir harikaydı bence de :D Moana'yı ben de haziranda izledim :D Güzeldi :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kağıt Salıncak, blogunda zaman geçirmeyi seviyorum ve bunu yansıtmadan yapamazdım. :) Ayrıca senin desteğini hissetmek de harika. :) Bu yüzden asıl ben sana çok teşekkür ederim! ^_^ Ve Hannah intihar etmese bence de daha iyi olurdu ama bu sefer de kitap ve mesajlar olmazdı. :) Gerçekler bazen fazlasıyla acı olabiliyor maalesef. Fikrini belirttiğin için teşekkür ederim! ^_^

      Sil
    2. Teşekkür ediyorum tekrardan veee seni mimledim :D Umarım yaparsın :))

      Sil
    3. Tabii ki yaparım. :) Çok teşekkür ederim mimlediğin için Kağıt Salıncak! ^_^ İnşAllah yakın bir zamanda yapacağım mimi. :)

      Sil
  2. Çok teşekkür ederim! :) Umarım temmuz hepimiz için güzel ve mutlu geçer. :) Fikrini belirttiğin için teşekkür ederim! ^_^

    YanıtlaSil
  3. Hemen bakıyorum :) Çok teşekkür ederim! ^_^

    YanıtlaSil
  4. Kitaplardan korkan çocuğu yeğenim için aldım. Yaz tatilinde okuması için. Kitabı incelerken ben de bu kitabı okumalıyım dedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle mi? Ne güzel :) Bana sorarsanız kesinlikle okumalısınız ^_^ Fikrinizi belirttiğiniz için teşekkür ederim :)

      Sil