14 Nisan 2018 Cumartesi

5 Kitap ve 5 Uyarlaması #2

Herkese merhaba!
Hatırlıyor musunuz? 5 Kitap ve 5 Uyarlaması adlı bir yazımda, gönderinin adını lanse edecek şekilde 5 kitap ve her birinin uyarlamasından bahsetmiştim.


Öyleyse bu yazı serisinin ikincisine hazır mısınız? ;)

1-) Marslı - Andy Weir


Marslı, okuduğum en sıra dışı kitaplar arasındadır. Baş karakterimiz Mark Watney ise zekası ve mizahıyla, aynı zamanda Mars'ta yaşayan tek insan olmasıyla beni bayağı etkileyen bir karakterdir. Filmde ise beni kitaptaki kadar etkileyemedi maalesef. Ayrıca kitapta, Mark'ın kurtulup kurtulmayacağı ile ilgili daha çok hislere bürünmüştüm.
Film, gerçekten başarılı bir uyarlama olsa da kitabı kesinlikle daha çok sevdim.

(film yorumu için tıktık)


2-) Ölmek İçin On Üç Sebep - Jay Asher


Ölmek İçin On Üç Sebep kitabı, içinde yaşamcıl ve kalp kamaştırıcı mesajlar barındıran bir kalem yapımı bomba. Yazar, o bombayı okuyucunun kalbine nasıl atacağını da çok iyi biliyor.


Dizi de gerçekten çok güzeldi ama kitapla görmezden gelemeyeceğim farklılıkların içermesi durumundan pek hoşlanmadım. Bunun dışında oyuncular ve olay örgüsüyle izlemekten sıkılmadığım güzel bir dizi oldu benim için. Bu arada dizinin yapımcısı, Selena Gomez. *_*

3-) Charlie'nin Çikolata Fabrikası - Roald Dahl


İki çok tatlı veriyle karşınızdayım!
Filmi, müziklerin ve profesyonelce kurgulanmış görselliğin etkisiyle daha çok sevsem de Roald Dahl'ın o naif kaleminden kitabı okumak da çok güzeldi! ^_^


Ve Sevgili Johnny Deep, canlandırdığın karakterlerle psişik olarak bütünleşmen beyin ve kalp kamaştırıcı... Diğer oyuncular da harikaydı, söylemem gerek.

4-) Kendime Ait Görünmez Bir İşaret - Aimee Bender


Kendime Ait Görünmez Bir İşaret'i okuduktan sonra, kitabı artık ne kadar sevdiysem "hayatımın kitaplarından biri" olarak tanımlamıştım. Bazen; hayatınızın o anki seyrinin, hissel durumunuzun ve karakterlerle aranızda kurduğunuz bağların etkisiyle belki de oransal olarak pek etkileyici bulunmayacak bir kitap, sizin zihninizdeki rafta baş köşelerden birinde durabilir. Bu kitap da, benim için tam da öyle bir kılıfa büründü.

(kitap yorumu için tıktık)

Film ise, benim üzerimde hiç de öyle bir etki bırakamadı maalesef. Açıkçası, filmi; üzerinde fazla uğraşılmamış buldum. Kitapla kıyaslamadığımda ortalama bir film olsa da, kıyaslamam durumunda benim için bir hayal kırıklığıydı.


5-) 101 Dalmaçyalı - Dodie Smith


Mart 2018'de deneyimlediğim 101 Dalmaçyalı kitabı ve filmiyle karşınızdayım! ^_^
Filmi Selena Gomez'in Cruella De Vil şarkısının da etkisiyle zaten merak ediyordum. 



Elime kitabı geçince de ilk kitabını okumak istedim. İyi ki de okumuşum, çok tatlıydı! Bu arada kitabı okurken bir Dalmaçyalı sahiplenmek istedim; bu köpekler, doğrusu çok şeker! 




Ayrıca Cruella De Vil karakterinin, orijinalliği gerçekten çok hoşuma gitti. Dodie Smith, sıra dışı ve masalsı bir hikaye kurgulamış gerçekten. ^_^
Disney'in hayal fabrikasının ürünü olan 101 Dalmaçyalı filmi de çok hoşuma gitti. Özellikle Bay Dearly ve Bayan Dearly'nin tanışma hikayesini çok güzel bir şekilde sunmuşlardı. ^_^ 



Evet, yazımızın sonuna geldik, sevgili okuyucularım.
Kendinize çok iyi bakın ve üzülmenin hiçbir işe yaramadığını, ayrıca kendinizle yaşadığınızdan dolayı mutlu olmanız gerektiğini kendinize sık sık hatırlatın lütfen! ;)

16 yorum:

  1. Marslının filmini izlemiştim ve sevmiştim, Çikolata Fabrikasının kitabını sevmiştim ve 101 dalmaçyalı oğlumla kaç milyon kez izlediğimi hatırlamıyorum :) Oytun hala bir dalmaçyalı gördüğünde alsaydık keşke der...
    Güzel bir yazı olmuş, sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oytunla Hayat,
      Beğenmenize sevindim. ^_^
      Oytun'a da kocaman sevgiler! :)
      Fikrinizi belirttiğiniz için de teşekkür ederim! ^_^

      Sil
  2. Dalmaçyalı filmini televizyonda görmüştüm, Ölmek İçin 13 Sebep'i de Netflix'te birkaç bölümünü izledim ama sonra pc arızası oldu ve artık bilgisayarımda video, film izleyemiyorum:(, ençok Kendime Ait Görünmez Bir İşaret'i merak ettim. Eline sağlık İrem'ciğim, çok iyi bir paylaşım olmuş. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bücürükveben,
      Eğer kitabı okursanız umarım çok seversiniz. ^_^
      Fikrinizi belirttiğiniz için teşekkür ederim! ^_^

      Sil
  3. "Kendine ait görünmez bir işaret" haricindekilerin hepsini ya izledim ya da okudum. İçlerinde en çok etkilendiğim tabii 13 Reasons Why oldu. Kitabını okumadım, sadece dizisi ile ilgili bir yorum yapabilirim o yüzden. Ben çok beğenmiştim. Şimdi ikinci sezonu da geliyor hatta, ne zaman gelecekti unuttum.
    Kalp kamaştırıcı tabirin de çok hoşuma gitti :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feri Peri,
      Öyle mi? Teşekkür ederim! ^_^
      13 Reasons Why'ın 2. sezonunu uzun zamandır bekliyorum, umarım çabuk gelir. ^_^
      Fikrini belirttiğin için de ayrıca teşekkür ederim Feri Peri! ^_^


      Sil
  4. Harika bir yazı dizisi olmuş! Çok beğendim,okurken de bayağı eğlendim gerçekten.Kitaplardan sadece Ölmek için 13 Sebep'i okumuş olsam da filmlerin hepsini izlemiştim.Ellerine sağlık,umarım bu serinin devamını getirirsin. ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ecrin Korkmaz,
      Yorumun beni çok mutlu etti, çok teşekkür ederim! ^_^
      Serinin devamını inşAllah getireceğim. :)
      Fikrini belirttiğin için de ayrıca teşekkür ederim! ^_^

      Sil
  5. Hem kitabını okuduğum hem filmini izlediğim tek yapım Charlie'nin Çikolata Fabrikası. Onun da filmini daha çok beğenmiştim diye hatırlıyorum. Kitabı çok güzel yansıtmışlar, benim hayal gücümdekinden daha iyiydi :)))

    Yazı dizisinin üçüncüsüne de hazırız İrem kaptan :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esseve Rin,
      Tamam 007, öyleyse yelkenleri özgürlüğüne kavuşturalım! ;)
      Charlie'nin Çikolata Fabrikası filminde kitabı gerçekten de çok güzel yansıtmışlardı. :)
      Fikrini belirttiğin için teşekkür ederim! ^_^

      Sil
  6. Kitap-film/dizi uyarlamaları... Bazıları güzel oluyor, bazıları hayal kırıklığı. :)
    Bea Miller kesin tavsiyemdir, Deep de benim yazımda görmüş. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kafa Dergi,
      Tavsiyen için teşekkür ederim! Dinlediklerim arasında en çok Song Like You şarkısını sevdim. ^_^
      Fikrini belirttiğin için de ayrıca teşekkür ederim! ^_^

      Sil
  7. heey berlinde gördüm yorumunuuu ve hemen ben de yazdım sana berlindeee cevap verdiim, baksanaaa zateeen ben dee sana gel dicektim ki öyküye, seni hiç bırakır mıyım yaaa bu öykünün dışındaaa, zaten yazcaktın yaniii :) bloguna girince görünce gel dicektim ben de sanaaaa, zaten öykü çok uzun sürcek kiiii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deeptone,
      Umarım muhteşem bir öykü olur Deep! ^_^

      Sil
  8. Seçtiklerin arasında kitabını okuduğum yok ama Marslı'yı sinemada izlemiş ve çok beğenmiştim. Diğer filmleri de izlemek isterim. Ben tercihlerimi film uyarlamalarından yana kullanacağım :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şule uzundere,
      Marslı'nın filmi gerçekten güzeldi ama kitabına göre biraz daha sönük gelmişti bana. :)
      Fikrini belirttiğin için teşekkür ederim! ^_^

      Sil