19 Ağustos 2016 Cuma

Efsane (Efsane Serisi #1) - Marie Lu | Kitap Yorumu


Kitabın Adı: Efsane
Orijinal Adı: Legend
Seri: Efsane Serisi #1
Yazarı: Marie Lu
Çevirmeni: Sefa Emre İlikli
Yayınevi: Pegasus
Sayfa Sayısı: 313

"Gerçek, Efsane'ye dönüşecek."

Arka Kapak Yazısı: Bir zamanlar Amerika Birleşik Devletleri'nin batı kıyısı olarak bilinen yerde şimdi Cumhuriyet adında, komşularıyla sürekli savaşan bir ülke vardır.
Cumhuriyet'in seçkin sınıfından gelen on beş yaşındaki üstün yetenekli June, askerî bir dehaya sahiptir. İtaatkâr, hırslı ve kendini ülkesine adamış bu genç kız onun uğruna her şeyi yapmaya hazırdır.
Fakir bir aileden gelen on beş yaşındaki Day ise ülkenin en çok aranan suçlusu ve bir devlet düşmanıdır.
Kendisi gibi asker olan ağabeyi Metias öldürülünce June, Day'in peşine düşer. İnandıkları şeyler uğruna savaşan bu iki gencin kesişen yolları, onları Cumhuriyet'in karanlık sırlarına götürecektir.

Not: Kitap Day ve June tarafından 1. tekil şahısla yazılmıştır.

Seri:
#1 Efsane
#2 Deha (tıktık)
#3 Şampiyon (tıktık)

Herkese merhaba! Çok beğenilen bir seri olan Efsane serisinin ilk  kitabı olan Efsane'nin DNA incelemesiyle karşınızdayım. ^_^
İlk olarak kısaca konusundan bahsetmek istiyorum. Efsane, Cumhuriyet adlı bir ülkede, ülkesi için her şeyi göze almaya hazır olan June ile Cumhuriyet'in en ünlü suçlusu olan Day arasındaki olayları anlatıyor.
Bir bölüm Day'in bakış açısıyla anlatılırken bir bölüm de June'un bakış açısıyla anlatılıyor ve sıra bu şekilde devam ediyor.


Efsane, kurgusuyla, akıcılığıyla ve olaylarıyla çok severek okuduğum bir kitap oldu. Her bir sayfayı merak ederek okudum. Ayrıca Efsane'nin daha ilk sayfada sizi içine çeken dünyasını da çok sevdim. Yazar, ortaya çok zekice bir distopya ortamı sunarak adeta kalemini konuşturmuş.

" 'Doğru sebeplerden dolayı birini öldüren insanların sayısı çok azdır June.' dedi. 'Birçok insan yanlış sebeplerle öldürür. Umarım her iki grupta da olmazsın.' "

Kitabın baş karakterlerinden olan June, kitabın başlarından ortalarına kadar bana biraz ukala ve diğer insanları hor gören biri gibi geldiği için ona pek kanım ısınamamıştı ama kitabın sonlarına doğru June'u gerçekten sevmeye başladım.
Diğer baş karakterimiz Day'i ise kitabın en başından beri sevdim. Gerçekten inanılmaz ve çok cesur bir çocuk.


Bu kitabı tek bir cümleyle anlatmak mümkün: Efsane, efsane bir kitap.
Alın, okuyun ve bu sıradışı maceralara siz de tanık olun. Pişman olmayacağınızı neredeyse garanti ediyorum.
Bol kitaplı günler dilerim, sizi yürüyen efsaneler! ^_^

Kitaba Puanım:


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder