14 Ocak 2017 Cumartesi

Şampiyon - Marie Lu | Kitap Yorumu


Kitabın Adı: Şampiyon
Orijinal Adı: Champion
Seri: Efsane Serisi #3
Yazarı: Marie Lu
Çevirmeni: Sefa Emre İlikli
Yayınevi: Pegasus
Sayfa Sayısı: 354

"Day bir efsane. June ise bir deha. Peki, kim şampiyon olacak?"

Arka Kapak Yazısı: June ile Day, Cumhuriyet halkı ve birbirleri için çok fazla fedakârlıkta bulunmuşlardır. Şimdi vatanları bir dönüm noktasındayken June bir kez daha Cumhuriyet'in gözüne girmiş ve hükümetin seçkin çevresinde bir Princeps adayı olarak hizmet vermeye başlamıştır. Day de yüksek rütbeli bir asker olmuştur. Bir barış antlaşması yürürlüğe girmek üzereyken ortaya çıkan ölümcül bir salgın, Koloniler arasında paniğe yol açmış ve Cumhuriyet'in sınır kentlerini savaş tehdidi sarmıştır. Sadece June bu tehdide karşı ülkesini nasıl savunacağını bilmektedir. Ancak binlerce insanın hayatını kurtarabilmeleri için sevdiği tek erkekten, her şeyini feda etmesini istemek zorundadır. Marie Lu'nun heyecan dolu, macera ve gerilim yüklü üçlemesi şaşırtıcı bir finalle sonlanıyor…

Not: Kitap Day ve June tarafından 1. tekil şahısla yazılmıştır.

Seri: 
#1 Efsane (tıktık)
#2 Deha (tıktık)
#3 Şampiyon

Herkese merhaba! Efsane üçlemesinin son kitabı olan Şampiyon'un DNA incelemesiyle karşınızdayım. 
Şampiyon, Koloniler'le Cumhuriyet arasındaki savaşı konu alarak maceranın hız kesmediği aksine arttığı, serinin final kitabı.


Çok sürükleyici olan Şampiyon, son hızla devam eden olay örgüsünün akıcılığı ve okuyucuya sunduğu, içinde kendimizi sürükleniyor bulduğumuz distopya ortamıyla Efsane serisinin son kitabı olma onurunu bana sorarsanız kesinlikle hak ediyor.

"Ama zaten bu işler böyleydi. Önce konuşmadan bir hafta geçerdi, sonra bir ay, arkasından o kadar çok uzun zaman geçerdi ki artık onu aramam garip olurdu."

Day'e ve June'a gelirsek... Day'i efsane June'u da deha olarak biliyoruz ama seriyi okuyanlar ne diyeceğimi daha iyi anlayacaklardır ki aslında ikisi de birer efsane ve deha... Yaşlarına rağmen gösterdikleri olgunluk, cesaret ve özveri bu iki karaktere bağlanmanıza yarayacak temel partikülleri oluşturuyor.
Şu bir gerçek ki, Day ve June ikilisi bende özel bir yer edindiler bile ve o yerden kalkmaya da hiç niyetleri yok.

Şu Marie Lu yok mu okuyucularım? Yazar okuyucuyu onca maceraya ve aksiyona sürükledikten sonra kitabın sonlarında da adeta okuyucuyu duygu sosuna batırmayı düşünmüş. Ve sonuç? Soslandım.
Serinin final kısımlarının kalbe dokunacak şekilde kaleme alınmasını gerçekten çok sevdim. 
Sevgili Marie Lu, biz okuyucularına bu benzersiz distopyada hayali de olsa yaşamamıza neden olduğun için teşekkürler ve haberin olsun, sos lezzetliydi.


Bu seriyi okuyun. Okuyun ve bu benzersiz distopyayı yaşayın. Karakterlerin verdiği duygusal savaşa tanık olurken aynı zamanda ülkelerin verdiği stratejik savaşa da şahit olun.

Kitaba Puanım:

4 yorum:

  1. Seriyi okumadım ama kuzenimde var, belki de ondan alıp okumalıyım :D Kapakları çok güzel :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kağıt Salınca, kesinlikle, kapaklar çok güzel. :) Ve bence de ondan alıp okumalısın. ^_^ Fikrini belirttiğin için teşekkür ederim. :)

      Sil
  2. Konu olarak dikkatimi çeken bir seriydi fakat bir türlü kitapları alıp da okumaya başlayamamıştım. Yeni kitap alışverişime kesinlikle ekleyeceğim bu seriyi :)

    YanıtlaSil
  3. Gerçekten çok akıcı, farklı bir distopya serisi :) Umarım severek okursun. ^_^ Fikrini belirttiğin için teşekkür ederim! :)

    YanıtlaSil