17 Aralık 2016 Cumartesi

Anahtar - Jennifer Anne Davis | Kitap Yorumu


Kitabın Adı: Anahtar
Orijinal Adı: The Key
Yazarı: Jennifer Anne Davis
Çevirmeni: Mehmet Yolcu
Yayınevi: Kaldırım
Sayfa Sayısı: 295

Not: Kitap 3. tekil şahıs ağzından yazılmıştır.

Herkese merhaba! Kuzenimden ödünç alarak okuduğum ve "İyi ki okumuşum!" dediğim Anahtar kitabının yorumuyla karşınızdayım! :)
İlk olarak konusundan bahsetmek istiyorum. İşgal edilen ve işgal edildikten sonra tahtı ele geçiren acımasız ve sorumsuz olan yeni kralın hiç de iyi yönetemediği krallığın ve bu krallıkta bir at tüccarının yeğeni olan Rema'nın hikayesini anlatıyor Anahtar.
Hayatımda daha önce hiç, bir krallığı anlatan kitap okumamıştım ve Anahtar, bu ilkimi gerçekleştirmeme vesile olmakla kalmayıp kendisini çok sevdirmeyi de başardı. ^_^


Anahtar kitabının baş karakterlerinden de bahsetmek istiyorum: Rema ve Darmik. Söylemeliyim ki bu iki karakteri çok sevdim. Rema'nın her şeye rağmen başını dik tutup yere sağlam basmaya devam edişi, sevdiği değerlere sıkı sıkı tutunuşu... Darmik'in harika bir ordu komutanı oluşu... Bekleyin bir dakika. Darmik hakkında ne yazabileceğimi düşünürken onun hakkında hiç de iyi olmayan bir şey fark ettim. Babası ve kardeşi olan Prens Lennek ülkeyi acımasızca yönetip insanların açlıktan kırılmasını umursamazlarken Darmik bunu onaylamasa da icraat olarak bir eylemde bulunmuyordu, aksine kendisini tamamen babasına ve onun verdiği görevlere adıyordu! Ancak kitabı okuduğum süre boyunca Darmik'i hep sevdim. Çünkü babası için çalışsa da aslında o iyi biri. Hem belki de babasına karşı çıkacak gücü olmadığını düşündüğü için bunu yapmamıştır. Evet, her neyse... Şunu söylemeliyim ki karakterlerin genelini sevdim. Özellikle de Rema'yı. Hey, Rema, sen 1 numarasın dostum! ^_^

Anahtar, sizi güzel bir atmosfere bağlayacak çok akıcı bir kitap! Yine belirtmek istiyorum ki, bu kitabı gerçekten çok sevdim. ^_^ Sevgim büyük olunca, Anahtar'ın devam kitapları olan Red ve The War'ın henüz Türkçe'ye çevrilmemesi konusunda da üzüntüm büyük oluyor. Müslüm Gürses'in Hangimiz Sevmedik şarkısında da dediği gibi: Herkesin acısı sevgisi kadar.

Serinin orijinal hali...

Evet, DNA incelememin sonuna geldik. Öyleyse... Bol kitaplı günler dilerim! :)

Kitaba Puanım:

4 yorum:

  1. Tesadüfen aldığım bir kitaptı. Çok sevdim . Umarım diğer kitaplada kısa sürede çevrilir..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. nk210, umarım çevrilir ama bu gidişatla çevrilmeyecek gibi görünüyor maalesef. :) Fikrini belirttiğin için teşekkür ederim. :)

      Sil
  2. UmUmarım en yakın zamanda kitap dilimize çevrilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Unknown,
      Umarım. :) Fikrini belirttiğin için teşekkür ederim! ^_^

      Sil