4 Haziran 2016 Cumartesi

Senden Önce Ben - Jojo Moyes | Kitap Yorumu

Kitabın Adı: Senden Önce Ben
Orijinal Adı: Me Before You
Yazarı: Jojo Moyes
Çevirmeni: Ayşe Görür
Yayınevi: Pegasus
Sayfa Sayısı: 480

 
"Birbirlerine aşktan başka verecek hiçbir şeyleri yoktu..."
 
 
Arka Kapak Yazısı: Yaşamın ince detayları Lou'dan sorulur. Otobüs durağıyla ev arasında kaç adım var? Çalıştığı kafeye gelip gidenler nasıl bir hayat yaşıyor? Parlak yeşil elbisenin altına ne renk külotlu çorap giyilir? Onda bu soruların hepsinin cevabı var. Kolayca mutlu olabildiği küçücük dünyasında bilmediği tek şey hayatın çok daha karmaşık soru ve cevaplarla dolu olduğu...
Geçirdiği motosiklet kazasıyla hayatı altüst olan Will uzun süredir karmaşık sorularla meşgul. Bu hayatta diğer insanları mutlu eden küçük şeyler ona biraz olsun keyif vermiyor. Çevresindeki tüm renkler birden griye dönmüş ve böyle bir umutsuzluk içindeyken yapabileceği tek şeyin hayatını sonlandırmak olduğunu düşünüyor.Peki, asık suratlı, aksi ve geçimsiz Will, Lou'nun rengârenk yaşamıyla karşılaşırsa neler olur?


Not: Kitap Louisa Clark tarafından 1. tekil şahısla yazılmıştır.
 
 
Herkese merhaba! Sadece aldığı övgüleri beş sayfa süren ve Jojo Moyes'un okuduğum ilk kitabı olan Senden Önce Ben'in yorumuyla karşınızdayım! :)
Senden Önce Ben, Lou adında bir kızın Will adında kötürüm bir çocukla geçirdiği vakitleri anlatıyor. Lou'ya bazen sinir olsam da onu sevdim ama Will'e bayıldım! Düşünceliliği, zekası, içine kapanıklılığı, iğneleyici sözleri ve mizah anlayışıyla büyüleyici biri. Onun her zaman favori kitap karakterlerimden biri olacağı kesin. :)


Jojo Moyes, Will gibi insanların neler hissettiklerini ve bu durumun dışarıdan bakıldığından çok daha fazla zorluk içerdiğini okuyucuya o kadar mükemmel bir şekilde yansıtmış ki... Neden  kitabı okuyan çoğu insanın Senden Önce Ben'de göz musluklarını açtığını anlayabiliyorum. Benim musluklarımsa sanırım bulunduğum ortam -çok gürültülü bir sınıf- ve okumaya sürekli ara vermek zorunda kalışım nedeniyle açılmadı. Size önerim böyle duygu yüklü kitapları sessiz ve sakin bir ortamda rahat bir şekilde okumanız. İşte o zaman muhtemelen vücudunuzun su faturası epey bir artacaktır.
"Onsuz yaşamaktan korktuğumu fark ettim. Benim hayatımı yıkmaya ne hakkın var, demek istiyordum. Benim senin hayatın üzerinde hiçbir şey söylemeye hakkım yokken bunu yapmaya ne hakkın var?"

 
İpucu içerir: *Jojo Moyes gerçekçi davranıp kitabı kuru bir mutlu sonla bitirmemiş. Aslında gerçekçi davranması güzel ama yine de Will'in ölmesine çok üzüldüm ve bunu kesinlikle istemezdim. Gerçi hangimiz isterdi ki?..*

 
Senden Önce Ben'in orijinal kapağı :)

 

Senden Önce Ben akıcılığıyla, insanlara verdiği mesajla ve karakterleriyle müthiş bir kitap. Ayrıca Haziran 2016'da filmi vizyona giriyor! :)

 
Film afişi sizce de harika değil mi? :)
Lou'yu Emilia Clarke, Will'i ise Sam Claflin canlandırıyor.
 
 
Oyuncu seçimi sizce de harika olmamış mı? ^_^

 
Evet, bu kitabın DNA'sı benim bakış açım olan mikroskobumdan böyle görünüyor. ^_^ Kitabı alın, okuyun ve aslında hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığına tanık olun.
Bol kitaplı günler dilerim.

 
Kitaba Puanım:

2 yorum:

  1. Ben de ağlayanlar grubundanım :D Ama filmi, kitabı kadar beğenmedim -.-

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kağıt Salıncak, ben de kitabı daha çok sevdim ama filmi de çok güzeldi. :) Fikrini belirttiğin için teşekkür ederim. ^_^

      Sil