18 Temmuz 2016 Pazartesi

Marslı | Film Yorumu



Filmin Adı: Marslı
Orijinal Adı: The Martian
Yönetmen: Ridley Scott
Oyuncular: Matt Damon, Jessica Chastain,
Chiwetel Ejiofor, Kate Mara

 Herkese merhaba! Bir kitap uyarlaması olan Marslı filminin yorumuyla karşınızdayım. ^_^


 İlk olarak konusundan bahsedecek olursam, filmin Mark Watney adında bir astronotun Mars'ta mahsur kalışını anlattığını söyleyebilirim.

Mark Watney'i Matt Daemon canlandırıyor.
Benim açımdan doğru bir seçim olmuş.



 Karakter seçimini genel olarak sevdim. Ayrıca oyuncuların oyunculuklarının hakkını da verdiğini düşünüyorum.


Marslı, genel olarak akıcı bir film olsa da birkaç yerinde sıkıldığımı söylemem gerek. Oysa kitabının bir kısmında bile sıkılmamıştım.
Mark Watney konusuna da değinmek istiyorum. Mark Watney'i kitapta tam anlamıyla müthiş biri bulmuştum. Filmde de Mark zeki, mizahi ve harika astronotluğunu korusa da kitaptaki Mark Watney'i filmdekine tercih ederim. Çünkü şu bir gerçek ki, Marslı kitabında Mark Watney'in beyninin içine girip zihnini okuyabiliyorduk ve böylece onun kişiliğine daha çok tanık oluyorduk. :) Filmdeyse öyle bir fırsatımız olmadı.


Mark Watney, şu ana kadar okuduğum kitaplar içinde tanıdığım en zeki ve havalı kitap karakteri. Şöyle düşünün. Kocaman bir gezegen. Mars. Ve orada yaşayan tek insan. Kocaman gezegende, tek bir insan. Mark Watney. Çok zekice yöntemleriyle hayatta kalma mücadelesi. Üzülmenin hiçbir işe yaramayacağını anlayıp kendisini "Ben yorulduuum Mars. Gelme üstüüme." (çaktınız ;) şeklinde depresif havaya sokmak yerine mücadelesini ve eğlenceliliğini son ana kadar koruyuşu. İşte bu gerçekten, müthiş.



 Marslı filmini  tavsiye ederim ama kitabını daha çok tavsiye ederim. Çünkü film çok güzel olsa da bana kitaptaki duyguları tam olarak yansıtamadı ama yine de harika bir film olduğunu söylemeliyim.
Kendinize çok iyi bakın.
Kucak dolusu sevgiler.

Filme Puanım:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder