19 Mart 2016 Cumartesi

Robinson Crusoe - Daniel Defoe | Kitap Yorumu

Kitabın Adı: Robinson Crusoe
Yazarı: Daniel Defoe
Çevirmeni: Ahmet Ümit
Yayınevi: Zambak Yayınları
Sayfa Sayısı: 174

Arka Kapak Yazısı: Robinson Crusoe, eşsiz bir kalemden dökülen eşsiz bir eser...
İnsan dünyasının istekler doğrultusunda şekillenmesi, bu şekillenmenin çoğu zaman olumsuzluklarla karşımıza çıkması ve gelişen bu olaylar içerisinde insanın yaratıcıyı daha derinden duymasının hikayesidir. Ada edebiyatının seçkin örneklerinden biri olan bu eseri okuduğunuzda çoğu zaman size olumsuz görünen olayların, aslında birçok olumlu durumu beraberinde getirdiğini fark edeceksiniz.

Not: Kitap Robinson Crusoe tarafından 1. tekil şahısla yazılmıştır.

         
Herkese merhaba! Yeni bir DNA incelememle karşınızdayım.
Eminim, Robinson Crusoe'yi hepiniz duymuşsunuzdur. Bayağı eski yıllarda yazılan bir kitap. Öyle ki ilk basımı 1719 yılında yapılmasına rağmen günümüzde de hala ününü yitirmemiş.
Konusu, yolculuk yaptığı geminin fırtınaya yakalanmasıyla kendini bir adada mahsur kalmış gören ve gayet maceraperest biri olan Robinson Crusoe'nin ada maceralarını ele alıyor.
Akıcı bir kitaptı ama açıkçası beklentilerimin biraz altındaydı. Daha fazla macera ve aksiyon içermesini beklerdim ama kitabın genelinde Robinson'un adada tek başına nasıl hayatta kaldığından bahsediliyor. Yine de hiç de fena bir kitap değildi. Aksine, kitabın bazı kısımları insanların hayatına bir şey katacak türden yazılmış.
Kitabı tavsiye ediyor muyum? Evet, ediyorum, güzel bir kitaptı. Çok mu harikaydı? Şahsen değildi.
 Kitap hakkındaki düşüncelerim kısaca bu şekilde. Kitabın filmi de mevcut. Eğer izlemek istiyorsanız izlersiniz ama izlemek istemiyorsanız izlemezsiniz -ah, nasıl da harika tespitler yapıyorum ama- ^_^ Pekala, bu yorumum da bu kadardı. Kendinize çok iyi bakın.
Bol kitaplı günler dilerim. ^_^

Kitaba Puanım:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder