18 Temmuz 2017 Salı

KEANE VE ROWLİNG

Herkese merhaba!
 Bugün size hayallerinin peşini ne olursa olsun bırakmayan 2 kadından bahsetmek istiyorum: Margaret KEANE ve Joanne Kathleen ROWLING.
Şunu belirtmek istiyorum ki bu ay 2 biyografik film izledim ve böyle bir yazı yazmamda bana ilham kaynağı oldular. 
Biri Rowling'in hayatını anlatan J.K. ROWLING'in Öyküsü filmi:


Bir diğeri ise Keane'in hayatını anlatan Büyük Gözler filmi:


İki filmi de severek izlediğimi söylemek istiyorum. Ancak Büyük Gözler filmi çok daha fazla hoşuma gitti. Çünkü J. K. ROWLING'in Öyküsü filmine fazla özenmemişler gibiydi. Ayrıca Rowling'in iç dünyasını daha iyi yansıtabilirlerdi, diye düşünüyorum. Ama, hayır. Konumuz bu değil. :)
Konumuz Margaret KEANE ve J. K. ROWLING. İlk olarak onların dünyasına kısa bir yolculuk yapalım mı, ne dersiniz? Evet, diye düşünenler için: Keyifli okumalar! ^_^ Hayır, diye düşünenler için: Kendi dünyanızda bol keyifler! ^_^

Margaret KEANE, 1927 doğumlu büyük gözlü olarak çizdiği portreleriyle şöhret kazanmış bir ressam.


Fırçasını usta bir şekilde konuşturan Keane'in resimleri, ilk sıralarda neredeyse kimse tarafından umursanmıyordu. Ancak, bu durum zamanla değişti ve resimleri oldukça büyük ün kazandı. Halk üzerinde de derin etkiler bıraktı. Anahtar kelime: resimleri. Çünkü Keane'in eşi Walter KEANE burada devreye giriyor ve ampul yanmak yerine patlıyor. -_- Walter KEANE, eşinin "KEANE" imzasından faydalanarak onun çizdiği resimleri kendi çizmiş gibi lanse etmeye başlıyor ve ardından oldukça ünleniyor. Margaret KEANE ise çocuğu için tüm bu olaylara katlanmak zorunda kalıyor. Resim yapmaya devam edip kocasının her bir emeğini çalmasına izin veriyor. 

Margaret KEANE ve eşi
Bu durum yıllarca sürüyor. Daha sonra Keane'in büyüyen çocuğu tüm o resimlerin asıl sahibinin annesi olduğunu öğreniyor... Annesine destek oluyor. Keane, kızından ve yılların yorgunluğundan güç alarak kocasını dava ediyor ve mahkemeyi o kazanıyor. Sonuç: İşte ampul, olabildiğince parlak! ^_^

Keane'in bazı resimleri:





Keane, gözleri kocaman çizmesinin nedenini, gözlerin duygulara açılan çok önemli kapı olduklarını ve duyguları daha iyi yansıtabilmek adına bu yola başvurduğu şeklinde açıklıyor. Harika, değil mi? ^_^



Evet... Şimdi de J. K. ROWLING'e geçelim. :) Rowling, 1965 doğumlu muhtemelen neredeyse hepinizin duymuş olduğu, dünyaca ünlü Harry Potter serisinin yazarı.



Rowling, karşısına çıkan birçok zorluk ve olumsuzluğa rağmen asla yazmaktan vazgeçmedi. Devletten yardım maaşı alıyorken şimdiyse önde gelen zenginlerden biri. Ama biliyorsunuz, önemli olan bu değil. Bu gezegene, birçok insanın aklında ve kalbinde  önemli yer edinmiş kitaplarını hediye etti Rowling. Birçok insanın dünyasına girmeyi başardı. Duygularına, düşüncelerine, anılarına... İşte, bunun değeri paha biçilemez.




Margaret KEANE ve J. K. ROWLING... Biri fırçasını, diğeri ise kalemini, toplumun gevezeliğinin desibelini sıfıra indirerek konuşturdu.


Ne olursa olsun hayallerinden vazgeçmeyen bu iki kadının ortak özelliklerinden biri de ne biliyor musunuz? 
İkisi de kadın sanatçılar fazla değer görmüyor diye takma ad kullandılar.
Joanne Kathleen ROWLING: J. K. ROWLING
Margaret KEANE: M. D. H. KEANE



Görüyorsunuz işte... Hayallerimize sımsıkı tutunduğumuz sürece nerede olduğumuzun, hangi zamanda yaşadığımızın, kimlerin ne dediğinin, karşımıza çıkan engellerin bir önemi yok. Çünkü hayaller beyinde başlar ve eğer peşinden koşarsak beyinde de biter.

"Eğer hayal edebildiğin bir şeyse, yapabilirsin. Onların peşinden gidecek cesaretin varsa, bütün rüyaların gerçek olabilir."

Walt DİSNEY


Öyleyse... Hayallerinizi gerçekleştirdiğiniz mutlu günler diliyorum! ^_^
Kendinize ve hayallerinize çok iyi bakın!

9 yorum:

  1. İkisi de harika kadınlar :)) Büyük Gözler hep karşıma çıkıyor ama hala izlemedim :D Yakın zamanda izlemeye çalışayım o halde :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle harikalar Kağıt Salıncak ^_^ Ve filmi umarım severek izlersin :) Düşüncelerini merak ediyorum :) Fikrini belirttiğin için teşekkür ederim! ^_^

      Sil
  2. Bu iki filmi ilk kez duyuyorum ve izlemek için içimde büyük bir istek oluştu. O kadar güzel yazmışsın kii eline sağlık vall ^_^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim! Umarım ikisini de severek izlersin ^_^ Ayrıca fikrini belirttiğin için de çok teşekkürler ^_^ (Filmleri izlersen bir şekilde düşüncelerini bana ulaştırırsan çok sevinirim :)

      Sil
  3. Büyük Gözler filmi Türkiye'ye geldiğinde tanıtımını yazmış filmin kahramaninin hayatını okumuştum. Erkek egemenliğinin hüküm sürdüğü bir ortamda adını duyurabilmek ne kadar zormuş. Hele de kocası gibi sülük tipler cevresindeyken.
    J.K. Rowling'in hikâyesini duymamıştım. Onun nasıl zorluklar yaşadığını öğrenmek isterim.
    Tesekkurler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. www.filmgundemi.com,
      Büyük Gözler filmi hakkındaki görüşlerinize kesinlikle katılıyorum. :) J. K. Rowling'in Öyküsü filmini tavsiye ederim o halde size. :) Fikrinizi belirttiğiniz için teşekkür ederim! ^_^

      Sil
  4. Büyük Gözler yakın zamanda izleyeceklerim arasında artık biraz daha öne alırım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gül özdemir,
      Büyük Gözler harika bir film, umarım sen de severek izlersin! :) Fikrini belirttiğin için teşekkür ederim! ^_^

      Sil
  5. Büyük gözler çok güzel film çocuklarla izleyecekseniz 3 yerinde uygunsuz sahne var kumanda elinizde olsun

    YanıtlaSil