16 Aralık 2017 Cumartesi

Bu Yazıyı Atom'a İthaf Ediyorum



Biliyor musunuz? Yıllar önce, ben çok küçükken; küçük, sevimli bir kedi gördükten sonra çömelip onu sevmeye kalkıştığımda yüzümü tırmalamıştı. Bu yüzden, yanağım -sağ yanağım, hiç unutmam- yaralanmıştı ve o olaydan sonra kedilere karşı bir soğukluk peyda olmuştu içimde. Onlara karşı çekingen davranmaya başladım ve köpekleri çok daha fazla sevdiğime karar verdim. (Biliyor musunuz, daha sonra 8. sınıfta da bir köpek kovaladı beni, rahatlıkla gülebilirsiniz; çünkü bu gerçekten komik.)
Zaman geçtikçe, kedilere karşı soğukluğum erimeye başladı. Çünkü alt tarafı bir tırmalamaydı işte. Onları tekrar sevmeye başladım, özellikle Çizmeli Kedi'den sonra kedilerle aramdaki psijik bağ bayağı güçlendi ama fiziksel temas konusunda çekingenliğim devam ediyordu, ta ki Atom'la tanışana kadar. Atom kim mi? Öyleyse küçük bir hikaye duymaya hazır olun, sevgili okuyucularım. :) 


Dün, okuldan eve giderken apartmanın önünde gri renkli ve yeşil gözleri olan; orta boyutta bir kediyle karşılaştım. Beni görünce, tedirginlik bakışlarına yansıdı. Onu daha fazla korkutmamaya gayret ederek şifreyi girdim ve apartman kapısını açtım. Böylece içeri girdik, o önden yürüyordu.

Merdivenlerden çıkarken sensörlü olan ışık bir ara söndü. Kedi durunca ben de durdum. Çünkü onu korkutmak istemiyordum. Daha sonra kedinin; başını arkaya, bana doğru çevirdiğini karanlıkta seçebildim ve daha sonra miyavlamaya başladı. Benden yardım istiyordu! Ben de onun korkmayacağı sonucuna ulaşınca ışığın yanması için merdivenden çıkmaya devam ettim ve ışık yandı. 


Daha sonra, okulda yemek için çantama sıkıştırdığım ama aradan birkaç gün geçmesine rağmen hala yemediğim, ezilmiş hindistan cevizli Rulo Kat'ı çantamdan çıkardıktan sonra açıp yere yerleştirdim ve kedi, hemen gelip yemeye başladı. Ben de, ara ara sönen sensörlü ışığı açmak için adım atıyordum. Malum, bu kedinin karanlıktan pek de hoşlanmadığı belliydi. :) Ara ara da çömelip onu seyrediyordum ve ezilmemiş olan Rulo Katları da ben elimle ezip püreleştiriyordum. 
Bir süre böyle geçtikten sonra ne yaptım, biliyor musunuz? Tüm cesaretimi toplayıp onu okşamaya başladım. Ve şunu fark ettim: Bundan ikimiz de hoşlanmıştık. Ayrıca Atom'un sevgiye ihtiyacı olduğu çok belliydi, çünkü başını bana doğru öyle masum bir şekilde kaldırdı ki... Görmeliydiniz. O başını kaldırınca bu sefer boynunu okşamak için elimi uzattım ve o da ağzını elime doğru götürünce hemen çektim. Isıracağından falan şüphe ettim sanırım ama daha sonra, Atom'a güvenmeye karar verdim ve elimi tekrar boynuna götürdüm ve o da yalamaya başladı! Çok şaşırmış ve sevinmiştim. Bu kedi, inanılmazdı!


Onu bir süre, merdiven basamağında oturmuş bir şekilde sevmeye devam ettim ama gitmem gerekiyordu. Bu yüzden Atom'a veda niteliğinde el salladım. Daha sonra merdivenlerden çıkarken bir ara arkamdan gelir gibi olunca buna istemsizce sevindim ama çok geçmeden odağını benden çevirdi. Olsun, sen hala benim için bir tanesin Atom! ^_^ Bu arada Atom ismine evde, akşam saatlerinde karar verdim. Onunla aramda bir bağ oluşmuştu sonuçta ve ona bir isim vermem gerekiyordu.

İşte, hikayemizin sonuna geldik sevgili okuyucularım. :) Atom, kedilere karşı fiziksel çekingenliğimi yıkan ve unutamayacağım bir kedi oldu benim için. (Ah, yapma Çizmeli Kedi; Atom'u kıskanmana gerek yok, ikiniz de benim için çok özelsiniz, tamam mı?) 
Şaka bir yana Atom, tam da şu an ne yapıyordur acaba? Umarım güvende ve huzurludur. Onu şimdiden özledim. İnşAllah, onunla yollarımız tekrar kesişir. 


Bu hikayeme ortak olduğunuz için çok teşekkür ederim, sevgili okuyucularım. Birbirlerimizin hikayelerine ortak olabilmemiz sizce de çok anlamlı değil mi? Birbirlerimizin arasında mesafeler olsa bile, duygularına ortak olabilmemiz... İşte bu gerçekten, çok anlamlı. :)
Kendinize çok iyi bakın, olur mu? Bol anlamlı günler dilerim.

31 yorum:

  1. Atom ,iyi ki girmiş hayatına.Ben de ablamın Karamel adında siyam kedisiyle yendim korkumu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha Mutlu Yaşam,
      O halde buradan Karamel'e sevgiler! :) Fikrinizi belirttiğiniz için teşekkür ederim. ^_^

      Sil
  2. Kediye verdiğin isme bayıldım . Kafamda gri renkli yeşil gözlü bir kedi hayal ettim de cidden isim çok yakışmış keşke kedim olsa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. irem armağan,
      Kim bilir, belki bir gün olur. :) Benim de yok bu arada. :)
      İsmi sevmene sevindim. ^_^ Fikrini belirttiğin için teşekkür ederim! ^_^

      Sil
  3. ben de köpekleri severim hala, hala diyorum çünkü lise sona giderken bir köpek tarafından ısırıldım , buna rağmen hala severim köpekleri :D senin de atomla , kedilere olan korkunu/çekingenliğini yenmen çok güzel , bizi hikayene dahil etmen ise muhteşem , teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. KİTAP EYLEMİ,
      Ben teşekkür ederim, bu benim için bir zevk. ^_^
      Köpekler kendilerine zarar verileceğinden şüphe edip kovalıyor veya ısırıyorlar, bu yüzden ben de hala seviyorum. :)
      Fikrini belirttiğin için teşekkür ederim! ^_^

      Sil
  4. Kedilere bayılırım! :D Geçen sene çantamda kedi mamasıyla geziyordum ama bizim okuldaki kedileri, hocalar aralarında para toplayıp besliyor. Hepsi tok olunca, yanımda taşımıyorum artık ben de :D Atom'a da selamlar, eminim bir yerlerde mutluca mırlıyordur :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kağıt Salıncak,
      Umarım, dediğin gibidir. ^_^
      Kedi mamasının tadı nasıl acaba, yorumunu okuyunca merak ettim. :) Hocalarınız da ne düşünceli insanlarmış. :) Fikrini belirttiğin için teşekkür ederim! ^_^

      Sil
  5. yaşadığına benzer bir durumla ben de karşılaşmıştım..acil bir durum için sabahın köründe sağlık ocağına gidiyorduk ailecek..sonra sarıya yakın güzel renkli tüyleri olan mavi (şu an rengini unuttum ama mavi olmalıydı) gözlü bir kedi,tıpkı senin anlattığına benzer bir şekilde masum masum miyavlayıp bana bakarak uzun bir süre beni takip etmişti..🙂 ben de o an acil bir durum olduğu için bişey yapamamıştım..gideyim de bir parça yiyecek falan alayım önüne koyayım diye düşündüm ama sabahın körüydü,ne bakkal var etrafta ne de market..biraz takip ettikten sonra başka bir kediyi görünce ,hemen onun yanına gitmişti..bu da ben de tatlı bir hikaye olarak kaldı..🙂

    işte kedi dünyası böyledir..🙂 atom büyük ihtimalle açtı ve sen de ona yiyecek vermişsin, ne güzel..🙂 aslında evde bir kedi /köpek beslemek bazen faydalı olabilir..çünkü kedi ve köpeklerin önsezileri çok kuvvetlidir,bizim göremediklerimizi görebilir ve hissedebilirler..🙂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ertuğrul Yıldırım,
      Bu küçük hikayeni benimle paylaştığın için teşekkür ederim. :)
      Demek seni takip etti, ne tatlı. ^_^ Ama anlaşılan seni çok yanlış bir zamanda bulmuş. :) Olsun, senin onunla ilgili düşüncelerinden haberdar olabilseydi eğer, eminim mutlu olurdu. Düşünmen yeter.
      Fikrini belirttiğin için teşekkür ederim! ^_^

      Sil
  6. Kedilere karşı ben de soğuğum. Dokunmayı geçtim bana değecek olsalar bile huylanıyorum. Belki bir gün bu çekingenliğimi yenerim. Köpeklere bayılırım ama. En büyük hayalim bir gün köpek besleyebilmek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şule uzundere,
      Umarım bu hayalini bir gün gerçekleştirebilirsin. :) Fikrini belirttiğin için teşekkür ederim! ^_^

      Sil
  7. ne tatlı anı. sen de tatlı dilli anlatıyon zaten iyi kalpli olduğun için. atom tamam bi de bi köpek anın olunca yeni, ona da dna dersin tamam :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deeptone,
      Sana söz Deep, eğer yeni bir köpek anım olursa ona DNA adını vereceğim. :) Fikrini belirttiğin için teşekkür ederim! ^_^

      Sil
  8. Kediler de köpekler de, açıkçası insanlarla iletişime geçebilen tüm canlılar (insan istediğinde bir tarantula ve ya bir aslanla bile arkadaşlık kurabiliyor ) hepsi sevgiye aç. Onların dünyalarını, yaşam alanlarını sürekli sömürdüğümüzden ne zaman sokakta bir kedi bir köpek görsem keşke evime hepsini alabilsem de bakabilsem diyorum.
    Soğukta üşüyorlar, avlanmak nedir bilmiyorlar. Bir tane kedi gördüm, kuş önünde ölmüş bir şekilde yatıyor, kokluyor kokluyor ama yemeden oradan uzaklaşıyor. Onun yenecek bir şey olduğunu bile bilmiyor belli ki...

    Güzel arkadaşlığınız daim olsun inşallah, umarım onu tekrar görürsün, yeşil yeşil bakar sana yine :)

    Ben sürekli kedi/köpek/kuş/balık gibi canlılarla büyüdüğüm için hep alışkındım o yüzden pek anlayamıyorum çekingenlikleri ama Atom senin çekingenliğini yenebilmende ne mutlu ki sana yardımcı olmuş. Ne tatlı kediymiş o kedi :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feri Peri,
      Ne tatlı bir yorummuş bu yorum. ;)
      Katılıyorum, hayvanlar sevgiye o kadar aç ki... Ve yuvaya. Dediğin gibi onların yaşam alanlarını mahvediyoruz. :/
      Fikrini belirttiğin için teşekkür ederim! ^_^

      Sil
  9. Ne tatlı bir hikayeymiş :) Kediler inanılmaz canlılar, korkunu sevgi ile aşmana çok mutlu oldum. Yardımcı olmuşsunuz birbirinize işte. Hikayeni bizimle de paylaştığın için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alice,
      Ben teşekkür ederim, sizinle paylaşmak benim için çok güzel. :)
      Fikrini belirttiğin için teşekkür ederim! ^_^

      Sil
  10. Atom ve Çizmeli Kedi tamam ama bence Garfield'a ayıp oluyor. Çok sevimli bir kedi de o değil mi? :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. she is the man,
      Bir ara Garfield'in çizgi dizisini severek izliyordum. :) Garfiel gerçekten sevimli bir kedi ama çok mu tembelliği yansıtıyor sanki? :)
      Fikrini belirttiğin için teşekkür ederim! ^_^

      Sil
  11. İlkay Özgür,
    Haklısın, hiçbir hayvan kendini tehlikede hissetmediği sürece saldırıda bulunmaz, bunu bir kitapta okumuştum bende. :)
    Senin de bu çekingenliğini kırmana sevindim! ^_^
    Fikrini belirttiğin için teşekkür ederim! ^_^

    YanıtlaSil
  12. Atom'un çocukluğundaki tırmalama sonucu oluşan korkunu gidermesine çok sevindim bir kedici olarak. Ne iyi yapmış, bu arada apartmanda dolaşmasına komşular kızmıyor gibi, ne güzel darısı bizim apt. başına. Umarım bir gün senin kedin olur Atom. İsmi de çok tatlı. Önyargılarını parçalamış:))yalnız rulokat hindistancevizi filan aman diyeyim:)))kediler için zararlı olabilir..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bücürükveben,
      Haklısınız, zararlı olabilir ama o an yanımda başka bir yiyecek yoktu maalesef. :/
      Einstein'ın da dediği gibi, ön yargıyı parçalamak atomu parçalamaktan daha zor ve Atom, ön yargımı parçaladı. :) İsimsel olarak da ne güzel denk geldi ama. ^_^
      Fikrinizi belirttiğiniz için teşekkür ederim! ^_^

      Sil
  13. iyisin di miiii. sınav zamanı mıııı kolaylıklar başarılar dileriim. bu haftasonu yazmadın da ondan bi sorayım dediim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deeptone,
      Yaa Deep, sen ne şeker bir insansın... Çok teşekkür ederim düşündüğün için. ^_^
      Allah'a şükür iyiyim ve doğru tahmin; yazılılar var. :) Bu yüzden bu haftasonu pek vakit ayıramadım. :/
      Ve tekrardan çok teşekkür ederim Deep! ^_^

      Sil
  14. Ben de merak ettim :)
    Umarım güzel geçer sınavların, iyi çalış :)
    Kolay gelsin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feri Peri,
      Çok teşekkür ederim bu güzel yorumun için. ^_^

      Sil
  15. Hayvanlara dokunamama gibi bir huyum var. O yüzden köpek görsem beş mahalle öteden giderim. Kedileri hiç saymıyorum zira çok arsız oluyorlar. Üstüne atlamaya zaman kolluyorlar sanki...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beyda'nın Kitaplığı,
      Aslında kedilerin birçoğu insanlardan çekiniyor gibi duruyor, onlara zarar vereceğimizden endişe ediyorlar. Belki de sen, hırçın olanlara denk gelmişsindir. :) Fikrini belirttiğin için teşekkür ederim! ^_^

      Sil
  16. kolaylıklar sınavlarındaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deeptone,
      Çok teşekkürler Deep! Aslında bu hafta sonu yazı paylaşacaktım ama sürekli başka varlıklarlarla oyalanınca yazamadım. :/ Yani aslında tüm hafta sonu oturup ders çalışmıyorum. Yanlış anlaşılsın istemem. :) Şöyle bir durum var: Sınav haftalarında ders çalışmayı ertelemek için beynim bahaneler üretiyor, zaman sıkışıklığı çekince de bloğu ertelemek zorunda kalıyorum. :/ Neyse. :) Bu düşünceliliğin için çok teşekkür ederim Deep, bir tanesin. ^_^

      Sil