11 Kasım 2017 Cumartesi

DİKKAT! BU YAZI FECİ SUBLİMİNAL MESAJLAR İÇERİR.

Hey, başlığı okuduktan sonra yazıyı okuyup okumamakta tereddüt ettiniz mi hiç? Eğer öyleyse, bu çok normal; çünkü bilincinizin üstünde de altında da günümüzün çeşitli dayatmaları sonucu subliminal mesajların felakete götürücü etkenler olduğu düşüncesi var.


Subliminal mesaj. Bir diğer adıyla bilinçaltı mesajı. Özellikle son zamanlarda çok duyduğumuz bir kavram, değil mi? 
Bla bla kurumunun filmlerini mi izliyorsun? Ah, hayır, o İlluminati'ye ait, hep subliminal mesajlar veriyor! Bla bla insanı mı seviyorsun? Bilmiyor musun, o İlluminati'ye üye! Bla bla videosunu izleme, hep bilinçaltı mesajları veriyor! Falan, filan, falan.

Ve bir sır duymak ister misiniz? Ben bu durumdan çok sıkıldım. 

Kötü içerikli subliminal mesajların, hayatımızın her yerinde olduğu düşüncesi o kadar çok dayatılmaya başlandı ki, izlenilen verilerde hep bu mesajlar aranmaya başlanır oldu.
En ufak bir resme, en ufak bir harekete, en ufak bir söze bile "Subliminal!" damgası vurulmaya başlandı.
İnsanlar o kadar çok paranoyaklaştı ki, izlediği içeriğin iyi yönlerini değil, kötü yönlerini zorla kendisine doğru çekmeye başladı. Ortada subliminal mesaj olmasa bile izleyici, kendi "bilinçaltında" kötü mesajları bulması gerektiği düşüncesini taşımaya başladı. O kadar çok takıntılı hale getirdi ki bu durumu, ana fikre odaklanmayı bırakıp yardımcı bile olmayan fikirler aramaya başladı.


 İşin komik kısmı ne, biliyor musunuz? İnsanların bu takıntısını fark eden bazı insanlar, öylesine tek göz, üçgen gibi sembolleri kullanmaya başladılar. Çünkü bunun, insanların dikkatini çekeceğini biliyorlar. İnsanların gizemli mesajlara olan meraklarından haberdarlar. 


Ve şunu belirtmek istiyorum ki... Detaylar tabii ki çok önemli. Ama ana fikirler kadar değil. İşte bu, atlatılmaması gereken bir detay.


Bu arada tek göz sembolünü bir ele alalım. Allah aşkına, tek göz bir çocuğun beyninde nasıl bir kötü mesaj oluşturabilir? Allah'ın yarattığı göz! Ancak, o çocuk çevrede dolanan İlluminati söylemlerinden haberdarsa, tek gözün aslında subliminal bir sembol olduğu düşüncesi içindeyse, işte ancak o zaman kötü mesajlar çocuğun beyninde volta atmaya başlar. 


Ve asıl çarpıcı olan bilinçaltı mesajları ne, biliyor musunuz? Bilinçaltı mesajlarının aranması gerektiği düşüncesi. İnsanlar, beyin sinyallerini o kadar çok, kötü verileri, subliminal mesajları aramak için kullanıyorlar ki, kendi kendilerine subliminal mesaj verdiklerini fark etmiyorlar bile.
 Ne derler bilirsiniz, ne ararsan onu bulursun.


Ben "subliminal mesaj uzmanı" damgası yemiş kurumların ürettiği içeriklerle büyüdüm resmen, desem yanlış olmaz. Ve düşünüyorum da, psikolojimde bir bozukluk olduğunu düşünmüyorum. Ya da izlediğim içeriklerin beynimi falan yıkadığını da düşünmüyorum. Zaten neyle yıkanacak, muslukla mı? Tamam, umarım bu espri bilinçaltınıza girmez. ;)


Etrafımızda ne kadar subliminal mesaj ya da adına ne diyorsanız, o veriler olursa olsun, ne kadar kötü niyetli düşünceler var olursa olsun; ben seçime inanıyorum. İradeye inanıyorum. 
Doğruyla yanlışı ayırt edebildiğimiz, kendi beynimizle düşünebildiğimiz, irademizi sağlam tuttuğumuz ve yere sağlam bastığımız sürece kim veya ne bizi yıkabilir ki?

Kötüye ne kadar odaklanırsak, iyiden o kadar uzaklaşırız. Ve yine kötüye ne kadar odaklanırsak, kötünün bizden istediği şeyi ona o kadar çok vermiş oluruz.
Bütün o negatif parçalara rağmen, biz yapbozdaki pozitif parçalara odaklanıp onları birleştirmeye çalışırsak, o negatifler sadece birer parça olmaktan öteye geçemez; bunu unutmayın.

Ve sevgisiz İlluminati, eğer gerçekten varsan sana sesleniyorum. Senden zerre korkmuyorum. Çünkü sen, bir varlık ne kadar acınası olabilecekse, o kadar acınasısın. Çünkü sen, kendi kusmuğunda boğulurken insanlara içindeki iyilikleri kusmalarını söyleyecek kadar aptalsın. Unuttun galiba, kusmuk ne kadar artarsa... 
O kadar çabuk boğulursun.


Sevgili okuyucularım, size bol bilinçli ve huzurlu günler diliyorum. Siz ve seçimleriniz, genel bir bilinçaltının bile hayal edemeyeceği kadar çok değerlisiniz. Bunu lütfen aklınızdan çıkarmayın, olur mu?

31 yorum:

  1. İnsanlık olarak çok bilinçsiziz, bu bir gerçek. Popüler olana anında, sorgusuz sualsiz atlıyoruz. Sistem bize çoğu şeyi dayatıyor da biz de sanki 'ay sistem bana birşeyler dayatsa da hemen içine girsem' diye hazırda bekliyoruz.
    Bu kafa olduktan sonra işimiz zor.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. herteldenşef,
      Haklısın şef, herkes düşünsel olarak yönetilmeye hazır halde bekliyor.
      Fikrini belirttiğin için teşekkür ederim! ^_^

      Sil
  2. Oh be valla duygularıma tercüman olmuşsun İrem'ciğim, hakikaten hepimiz paranoyak olacağız, bu da iyi bir şey değil, kötü bir şey. Biliyor musun ben desenli halı kullanamıyorum, tüm desenli halılarımı yıllar içinde desensiz halılarla değiştirdim şu an iki tane kaldı, param olunca, bütçem müsait olunca daha doğrusu o ikisini de deseni olmayan halılarla değiştireceğim. Çünkü desenlerin bazıları bana gözlü, ağızlı yaratıkmış gibi geliyor:(((

    İyi düşünelim, iyi olsun her şey:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bücürükveben,
      Evet, iyi düşünelim, iyi olsun. ^_^ Ve halılarınızı değiştirmenizde hiçbir sakınca yok, yeter ki düşüncelerimizi kötü yönde değiştirmeyelim. :) Fikrinizi belirttiğiniz için teşekkür ederim! ^_^

      Sil
  3. Aaa, yazıda subliminal mesaj var! Utanmıyor musun? Çok ayıp. Bize kötü bir şeyler olacak şimdi. Evet muslukla beynimizi yıkıyorsunuz. Utanın! 😠

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. SolukGolge,
      Olamaz, bunu nasıl fark edersin?!!! Dünyayı yıkıma götürme planlarım senin yüzünden mahvoldu! Musluğu da yeni almıştım!
      (Bu harika yorumun için çok teşekkürler!;)

      Sil
  4. Subliminal mesajlarla ilgili yazıları okuduğumda alarm halinde izlediğim filmlerde semboller falan aradığım doğrudur. Ama o moddan çıktığımda daha rahat izliyorum filmlerimi...
    Geçenlerde marketteyken hiç ihtiyacım olmadığı halde cam temizlemek için küçük bir çekçek aldım. Bu ihtiyacım olmayan şeye ihtiyacım olduğuna kendimi nasıl ikna ettim bilmiyorum. Sübliminalcilerin işi olabilir mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. www.filmgundemi.com,
      Eğer sana çekçek aldırmak subliminalcilerin işiyse muhtemelen onlar uluslararası temizlik ajanları! ;) Ya da belki de çekçeklere karşı bir zaafın vardır, başka bir olasılık da mümkün tabii. :) Fikrini belirttiğin için teşekkür ederim! ^_^

      Sil
  5. ay ne hoş yazı bu sevimli. musluk bozulunca sular kesilince noluyoooo :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deep beni aydınlat. Ben bilmiyorum ne oluyor yaaa

      Sil
    2. ben de bilmiyom işte irem annatcaak :)

      Sil
    3. Sevgili Deep ve SolukGolge,
      Musluklar bozulunca şu olay meydana geliyor... Hazır mısınız?.. Söylüyorum.... Su faturası daha az geliyor! ;) Bu güzel yorumlarınız için teşekkür ederim! ^_^

      Sil
  6. Haklısın her şeyin altında taş arar olduk ama psikolojik olaylar insanı yapamam dediği şeyleri yaptırıyor. davranışlarmız algımız bir şekilde değiştirilebiliyor. Ufak tohumlar vs. birinci dünya savaşı ile başlayıp 2. dünyasavaşıyla yükselişe geçen bir propaganda mevzu var aslında her gün karşılaşıyoruz. Bugün kesinlikle karşı çıkarım dediğimiz şeylere bir yıl sonra sessiz kalabiliyoruz. sherif, miligram, asch ve zimbado deneylerini incelemeni tavsiye ederim. Ama ilk bakmadan soruma cevap verirsen sevinirim. sence 100 insandan kaçı soruya yanlış cevap veren bir insana 450V elektrik verir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lady,
      O yüz insanın kimler olacağına bağlı. Ve tabii ki sorulan soru ve kişinin o soruyla ilgili düşüncesinin potansiyeli de çok etkili burada. Ve insan çok değişken bir varlık olduğundan bazı konulardaki düşüncelerini veya davranışlarını zaman içinde değiştirmesi normal. Burada da insanın iradesi ve beyni çok büyük bir rol oynuyor.
      Fikrini belirttiğin için teşekkür ederim! ^_^

      Sil
  7. çok haklısın (ters tepki teorisine girmezse bu düşünce) bence de çok mantıklı..hemen herşeyde bir subliminal mesaj arıyoruz..Ters tepki teorisine girerse işte o zaman can sıkıcı olabilir..bu düşüncede olan bizleri "illiminuatici" bile yapabilirler.. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ertuğrul Yıldırım,
      Evt, her an her şey olabilir. :) Fikrini belirttiğin için teşekkür ederim! ^_^

      Sil
  8. Söylenen her her doğru değildir yazılan her şey okunmamalı beğenilen herşey beğenilmemeli kısaca sürüye katılmak yerine biraz daha seçici ve sakin olmalıyız belki de.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kiremithanem,
      Çok doğru, seçici olmak önemli. :) Fikrini belirttiğin için teşekkür ederim! ^_^

      Sil
  9. Bu konuyla ilgili dün yazı yazmak isteyip sonra vazgeçmiştim.Çok önemli bir konu.Telefon operatörleri tarafından bekletilirken bile duyamadığımız subliminal mesajlar aldığımızı biliyorum.Dikkatli olmak gerek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha Mutlu Yaşam,
      Evet, konu önemli. Fikrinizi belirttiğiniz için teşekkür ederim! :)

      Sil
  10. İlkay Özgür,
    Kesinlikle haklısın. Nasıl bakarsan öyledir. Fikrini belirttiğin için teşekkür ederim! ^_^

    YanıtlaSil
  11. arkadaşımın tez konusu bu ve fakat bilinçaltına yerleştirilecek mesajın öğrenmeyi arttırması üzerine bir şey , ülkede uygulama alanı sıkıntısı çekse de hala deneme aşamasında olduğunu ve her mesajın kötü olmayabileceğini düşünelim o halde :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. KİTAP EYLEMİ,
      Evet, her mesaj kötü değildir. ^_^ Fikrini belirttiğin için teşekkür ederim! ^_^

      Sil
  12. Subliminal mesajların olduğunu ve geniş kitleleri etkilediğini düşünüyorum ben de, paranoyakları bazen anlayabiliyorum :D Umalım ki mesajlar iyi olsun :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kağıt Salıncak,
      Subliminal mesajların olduğuna ben de inanıyorum, aynı zamanda fazla kafaya takmamak gerektiğine de. :) Fikrini belirttiğin için teşekkür ederim! ^_^

      Sil
  13. Gizliden yapılanlar değil, açıktan yapılanlar daha tehlikeli. Gözgöre göre zaten her türlü kötülük yapılıyor, bilinçaltına ne gerek var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. müfred,
      Aslında gizliden yapılanlar daha tehlikeli bile olabilir, eğer onları fazla dikkate alıp onlara yoğunlaşırsak. :) Güzel ve iyi olan verilere yoğunlaşıp onları daha güçlü olan zararsız silahlara dönüştürebileceğimiz günler diliyorum öyleyse. :) Fikrini belirttiğin için teşekkür ederim. ^_^

      Sil
  14. Bu işler o kadar çok şehir efsanesine dönüştü ki,artık bazılarının insanları trollemek için özellikle konulduğunu düşünüyorum. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. CAM GÜZELİ,
      Katılıyorum. :) Fikrini belirttiğin için teşekkür ederim! ^_^

      Sil